Seeniormeeste kodust välja meelitamise retsepti on keeruline leida

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Hankewitz.
Heino Hankewitz. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/EMF

Põhja-Tallinnas Sõle 61a avati sotsiaalkeskus, mille vasakpoolsesse tiiba ehitati ruumid eakatele ja parempoolsesse tiiba noorukitele

Keskuse uutes ruumides hakkavad tööle näiteks õmbluse, käsitöö ja keeleõpe ringid. Harrastada saab ka siidimaali, kangakudumist ja tikkimist. Majas hakkavad tööle juuksur, maniküürija ja pediküürija ning massöör, samuti saab mõõta vererõhku.

Noorukitele pakub sotsiaalkeskus õpiabi, vaba aja sisustamist, mitmesugust käelist tegevust, sportimist ja vajadusel toitlustamist. Majas on ka raamatukogu ja saun.

"Sõle sotsiaalkeskus pakub minu arvates mitmekesist tegevust, iga huviline peaks siin endale meelepärast leidma," lausus vanurite eneseabi- ja nõustamisühingu juhatuse esimees Heino Hankewitz Pealinnale antud kommentaaris.

Ta lisas, et huvitegevusega oleks vaja haarata rohkem mehi. "Keegi pole suutnud veel õiget retsepti välja mõelda, kuidas mehi kodunt välja meelitada," ütles Hankewitz.

"Käepärase tegevuse nagu näiteks meisterdamise kõrval pakuvad meestele eelkõige huvi erisugused klubid. Näiteks meeste poliitikaklubi, väitlusklubi ja miks ka mitte saunaklubi," andis ta ideid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles