Hoiatus: agressiivsed potimüüjad on taas aktiivseks muutunud

60+
Copy
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinnas on taas tegutsemas potimüüjad, kes püüavad oma kaupa pähe määrida eelkõige eakamatele inimestele, hoiatab politsei, kelle sekkumisel hoiti just neil päevil ära ühe vanahärra petmine.

„Tegutsetakse paarikaupa ning valdavalt kaupluste ja bensiinijaamade juures, kus parkivates autodes või autosse istuvate inimeste seast valitakse välja sobiv „ohver“. Seejärel istub üks paarilistest autosse juhi kõrvalistmele ning alustab vestlust,“ selgitas Põhja-Tallinna piirkonnainspektor Pavel Boitsov.

„Tähelepanu hajutamiseks pakutakse vaatamiseks mingit kaupa – antud juhtumil kööginugade komplekti - samal ajal poetab teine paariline, nagu muuseas, auto tagaistmele kotitäie potte ja panne. Seejärel asutakse kaupa sobitama. Kui ohver tõrgub, hakatakse teda survestama. Seda seni,kuni vastupanu raugeb ja raha vahetab omanikku,“ kirjeldas ta seekordset käitumismustrit. 

Viimastel aastatel on ka meedia kirjutanud mitmetest juhtumitest nii Mandri-Eestis kui ka saartel, kus agressivsed müüjad on oma kaupa, olgu selleks potid-pannid või noakomplektid, pakkunud ka eramajade juures ja rääkinud, et vajavad raha bensiini ostmiseks või näiteks lennupileti soetamiseks, püüdes nii veenda sageli just eakaid kliente neid “aitama”. Kauba eest küsitav hind on ka enamasti tunduvalt suurem, kui esemete turuväärtus.

Mõned näited viimaste aastate juhtumistest 

​Kelmid müüsid pensionärile tänaval üllatava põhjendusega 1750 euro eest potte-panne

Kahtlased tõmmud mehed määrivad Pärnumaa inimestele pähe lauanõusid

Kaubanduskeskuste parklates tegutsevad agressiivsed potimüüjad

Tõmmu mehe häda teesklemine päädis kahe auto kokkupõrkega

„Tänavakaubitsejad on äärmiselt jultunud ja agressiivsed. Tõenäosus on suur, et nad vanainimeselt kogu olemasoleva raha välja pressivad. Siin halastust ei ole. Kusjuures tegemist on nutikate tegelastega – iga aastaga lisandub uusi müüginippe. Paraku on eakad just see kategooria, kes heausksetena nende ohvriks langevad. Sellepärast – palun hoiatage oma eakaid vanemaid ja lähedasi sarnastesse olukordadesse sattumise eest.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles