Kelmid müüsid pensionärile tänaval üllatava põhjendusega 1750 euro eest potte-panne (5)

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Potid pliidil. Pilt on illustratiivne
Potid pliidil. Pilt on illustratiivne Foto: Elmo Riig / Sakala

Järjekordne saarlane sattus tõmmude võõramaalastest kaupmeeste küüsi, kui ostis tänaval teed küsinud meestelt potte-panne ja nuge ning maksis nende eest 1750 eurot, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Saarte Hääl on varem taolistest petiskaubitsejatest korduvalt kirjutanud ja politsei on nende eest hoiatanud, kuid seekord sõlmitud petukaup üllatab oma mastaapsusega.

66-aastane saarlane kirjutas eelmisel nädalal Kuressaare politseijaoskonda tehtud avalduses, et võttis kokku 1750 eurot välja oma arvetelt erinevatest sularahaautomaatidest.

Vene keelt rääkinud tumedama nahavärviga mehed olid talt küsinud teed lennujaama ja muu seas kurtnud, et Saaremaal seminaril viibides ei saa nad kaasas olevat kaupa lennukisse kaasa võtta. Saarte Hääl on täpselt samasugust põhjendust kuulnud ka teistelt petiste ohvriks langenutelt.

Lahenduseks pakuti, et osa potte-panne ja noakomplekte kingivad nad oma teejuhile!

«Kellel ei oleks hea meel kingituste üle?» kommenteeris Kuressaare politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Kent Puiestee.

Kaup tõsteti saarlase autosse, kuid siis selgus, et polegi päris «podarok». Neil olla ikka veidi tagasisõiduraha ka puudu.

«Erinevatest pangaautomaatidest võttis 66-aastane mees heas usus välja 1750 eurot sularaha ja andis selle võõramaalastele. Ilmselt laekus võõramaalastele sõbraliku mehe käest raha oodatust vähem ja nii võeti osa kaubast tagasi,» märkis Kent Puiestee.

Mis kõige kurvem – midagi kriminaalset võõramaalaste tegevuses pole, sest kaup vahetas omanikku vabatahtliku tehingu tulemusel.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles