Gripi tõttu on intensiivravi vajanud 35 eakat

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intensiivravi osakond. Pilt on illustratiivne.
Intensiivravi osakond. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eelmisel nädala pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arsti poole 5978 inimest. Vanemaealiste inimeste hulgas kasvas haigestumine 37,5 protsenti.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse andmetel vajas gripi tõttu hooaja algusest haiglaravi 835 patsienti, neist 58,9 protsenti on olnud lapsed ja noorukid vanuses kuni 19 eluaastat. Viimaste nädalate jooksul oli hospitaliseerimiste juurekasv seotud peamiselt vanemaealiste patsientide grippi haigestumistega.

Raskekujuliste gripijuhtude ülevaade põhineb Tartu ülikooli kliinikumi, Ida-Tallinna keskhaigla, Ida-Viru keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla, Tallinna lastehaigla, Põhja-Eesti regionaalhaigla ning Narva, Pärnu, Rakvere, Viljandi ja Lõuna-Eesti haiglate edastatud andmetel.

Terviseametile laekunute andmetel vajas gripi tõttu alates jaanuarist intensiivravi 56 inimest vanuses 3-95 eluaastat, neist 35 olid vanemad kui 65 eluaastat.

Kolme inimese kohta puudusid kaasuvate haiguste kohta andmed, kaks kolmeaastast last kuulusid riskirühmasse vanuse tõttu. Ülejäänud intensiivravisse sattunutest kuulusid riskirühmadesse nii vanuse kui ka kaasuvate haiguste tõttu. Seitse patsienti olid hooldekodust.

Loe ka: Järgmisest sügisest on hooldekodude elanikele gripi vastu vaktsineerimine tasuta

Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Hiiumaal, Ida-Virumaal, Järvamaal, Läänemaal, Raplamaal, Tartumaal ja Viljandimaal.

Võttes arvesse sentinel-seire andmed ja etioloogilise pildi muutused võis eeldada, et haigestumine näitab stabiliseerumise märke, kuid püsib suhteliselt kõrgemal tasemel, märkis terviseamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles