Tartus hakatakse koolitama jalaravi spetsialiste

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tervishoiu kõrgkool.
Tartu tervishoiu kõrgkool. Foto: Sille Annuk

Tartu Tervishoiu Kõrgkool avab esmaspäeval Eesti esimese kõrgtehnoloogiliselt sisustatud jalaravi õppeklassi.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli füsioteraapia ja tervisekaitse osakonna juhataja Anna-Liisa Tamm ütles, et Eesti on üks väheseid Euroopa riike, kus puudub seni tasemeõppe õppekava ja spetsiifilised koolitusvõimalused jalaravi spetsialistide õpetamiseks.

„Tihtipeale inimesed ei tea, et nad üldse jalaravi vajavad või kelle poole oma probleemiga pöörduda. Mul on hea meel, et Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis on loodud kõik tänapäeva võimalused jalaravi spetsialistide koolitamiseks ning inimestel on tulevikus kergem oma muredele lahendus leida,“ märkis Tamm.

Õppeklassis hakatakse koolitama jalaravi spetsialiste, kes aitavad kliente, näiteks sissekasvanud küüne, diabeetilise jala, seenhaiguste, tramatoloogiliste/ortopeediliste probleemide korral.

Kell 15-15.20 toimub jalaravi sessioon ehk jalalaba näidishindamine. Koostöös Riia Ülikooli Jurmala meditsiinikolledži kolleegidega algab samal päeval ka esimene jalaravi koolitus, millega Tartu Tervishoiu Kõrgkool lükkab käima vastava õppekava väljatöötamise Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles