KUMU kunstisari “60+” tutvustab sel korral anarhitekti

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gordon Matta-Clark (1943–1978). Bronxi põrand: Boston Road. 1973. Hõbeželatiinfoto. 28,6 × 35,6 cm. The Estate of Gordon Matta-Clark’i ja David Zwirneri galerii (New York / London) loal.
Gordon Matta-Clark (1943–1978). Bronxi põrand: Boston Road. 1973. Hõbeželatiinfoto. 28,6 × 35,6 cm. The Estate of Gordon Matta-Clark’i ja David Zwirneri galerii (New York / London) loal. Foto: Kumu

Gordon Matta-Clark muutis fundamentaalselt arusaama arhitektuurist – kuidas ta seda tegi, selgub Kumu „60+“ ekskursioonil ja töötoas sel reedel, 22. veebruaril kell 12.

Kumu kunstimuuseumis toimub iga kuu viimasel reedel seenioride kunstisari „60+“. Iga kord külastatakse uut näitust ja töötoas on kõigil soovijatel võimalus endale või kaaslasele midagi toredat valmistada

Seekordne „60+“ ringkäik viib Kumu uuele näitusele „Gordon Matta-Clark: anarhitekt. Anu Vahtra: eemaldamise teel tervikuni“.

Gordon Matta-Clark (1943–1978) oli USAs 1970. aastatel tegutsenud kontseptuaalne kunstnik, kes tegeles oma loomingus avaliku ruumi temaatikaga.

Matta-Clark lõi mitmeid kohaspetsiifilisi kunstiprojekte ja ruumilisi sekkumisi ning töötas sageli lammutamisele määratud hoonetega.

Lisaks hõlmab tema looming performance’eid, taaskasutusel põhinevaid projekte, videot ja fotograafiat. Näitusele on Eesti poolt kaasatud kunstnik Anu Vahtra

Inspireerituna Gordon Matta-Clarki jõulistest sekkumistest linnaruumis luuakse töötoas paberist kolmemõõtmelisi keskkondi. Lõigates ja kombineerides tekivad nihked ruumis.

Ringkäigul ja töötoas osalemine on muuseumipiletiga.

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles