Tervisepäev õpetab keha pingetest vabastama

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi TRE venitusharjutused tunduvad pealt vaadates lihtsad, ei soovita koolitatud juhendaja Hele Aluste neid üksinda järele proovida. Mõnes olukorras on harjutused ka vastunäidustatud. Asendeid võtab Terje Sild.
Kuigi TRE venitusharjutused tunduvad pealt vaadates lihtsad, ei soovita koolitatud juhendaja Hele Aluste neid üksinda järele proovida. Mõnes olukorras on harjutused ka vastunäidustatud. Asendeid võtab Terje Sild. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Aja jooksul kogunenud pingete vabastamiseks kehast on viimastel aastatel tuntust kogunud võimlemisharjutuste sari TRE (Trauma and Tension Releasing Execises – ingl traumadest ja pingetest ja vabastamise harjutused). 

Meetod põhineb kehaterapeudi David Berceli loodud harjutustel, mida tuleb sooritada kindlas järjekorras ja mis panevad keha vibreerima.

Seitset harjutust õpetab reedel, 10. märtsil Paides meetodi üks sertifitseeritud juhendajatest Marika Kallikivi. Vähiliidu rahastusel ja kohaliku vähiühingu korraldusel ongi kõigil soovijail võimalik harjutusi kaasa teha alates kella 11st Lai 33 võimlas.

Kaasa paluvad korraldajad võtta pleedi ja võimlemismati.

Lähemat teavet jagab Ülle Kiivet telefonil 5191 6317.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles