Terviseamet kutsub üles gripi vastu vaktsineerima

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiin
Vaktsiin Foto: Mihkel Maripuu

„Meil on teile häid uudiseid ja halbu uudiseid. Hea uudis on see, et midagi erakorralist hingamisteede viirusnakkuste levikus hetkel ei ole. Haigestumine on alanud, on tõusuteel, aga püsib eelnevate aastate graafikus, gripiviiruseid veel ringluses ei ole. Halb uudis on see, et gripp ei jää tulemata, aga hea uudis on, et apteekides on olemas gripivaktsiin, mis ühe komponendina sisaldab kaitset ka eile meediat hirmusõnumina läbinud HongKongi viiruse vastu,“ seisab Terviseameti sotsiaalmeediakontol.

Amet soovitab kohe vaktsineerimise kohta uuride, sest kui vaktsineerimisega hiljaks jääda, võib vaktsiin apteekidest otsa lõppeda nagu juhtus eelmisel aastal.

Terviseamet on varem korduvalt rõhutanud, et tõsiselt peaks vaktsineerimisele mõtlema teiste seas just vanemaealised (65+) ja inimesed, kes puutuvad kokku vanemaealistega või need kes põevad kroonilisi haigusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles