Vanapaar lahkus elust 20-minutilise vahega

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Uudisteportaal www.ksfy.com vahendab kurba, aga ilusat lugu, kui 63 aastat abielus olnud vanapaar lahkus siitilmast vaid 20-minutilise vahega. Oma viimased päevad said nad veeta üheskoos.

Henry De Lange oli Korea sõjaveteran, Jeanette töötas muusikuna. Paaril oli viis last ja nad elasid Lõuna-Dakotas.

87-aastane Jeanette kannatas Alzheimeri tõve käes ja oli hooldekodus olnud juba 2011. aastast. Henry külastas teda vähemalt korra päevas, vahel ka kolm. Vanahärra enda tervis oli samuti halb, sest võitles eesnäärmevähiga. Kui ta  tervis halvenes nii palju, et ta vajas igapäevast abi, pandi ta oma abikaasaga samasse hooldekodusse ja samasse tuppa, mis oli paari poja Lee sõnul hooldekodu personali poolt väga armas tegu.

Päeval, kui vanapaar siitilmast lahkus, olid nendega koos ka kaks nende last.

Kell 17.10 lahkus Jeanette. „Mu vend Keith ütles isale, et ema on nüüd Jumala juures, sa ei pea enam võitlema ja võid ka minna, kui sa soovid. Isa avas silmad, vaatas ema poole, sulges silmad ja jäi lamama,“ meenutas Lee. Isa suri kell 17.30.

Hiljem märkasid lapsed, et vanapaari toas olnud kell oli seisma jäänud täpselt isa surmahetkel. „Hämmastav. See oli märk Jumalalt, et oli õige aeg,“ arvas Lee.

Vaata videolugu siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles