Urve Tiidus: eakate hääl peab leidma suuremat kõlapinda

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tiidus.
Urve Tiidus. Foto: PP

Riigis, kus küpses eas inimeste arv kasvab, peaks vanemaealiste hääl kohalikul tasandil õiglaselt leidma suuremat kõlapinda kui täna, leiab riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Urve Tiidus.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni saadikud kohtusid kolmapäeval Eesti Pensionäride Ühenduste Liiduga. Peamiselt arutati liidu ettepanekut Soome eeskujul kohalike omavalitsuste juurde eakate nõukogude moodustamiseks – olgu siis teenuste edendamiseks, paremaks kommunikatsiooniks või üksi elavate pensionäride toimetuleku parandamiseks.

„Tõsi, üksi elavate pensionäride toetamiseks on juba järgmisest aastast plaanis käivitada toetusskeem ulatuses 10 miljonit eurot aastas. Hetkel on see veel valitsuses väljatöötamisel. Idee on maksta aastas 115 eurot täiendavat toetust vanaduspensioniealistele üksi elavatele pensionäridele, kelle igakuine sissetulek jääb alla elatusmiinimumi kahekordse määra,“ lausus Reformierakonna fraktsiooni esimees Urve Tiidus kohtumise järel.

„Inimeste keskmine oodatav eluiga on  kõigi aegade kõrgeim ning eakatele mõeldud teenustel on omavalitsuste eelarves aina suurem osakaal. Haldusreformiga tekivad oluliselt suuremad omavalitsused, suurem vald nõuab omakorda näiteks paremat sotsiaaltranspordi korraldust,“ ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees.

„Iga inimene on ühiskonnale oluline. Eakate nõukogu kui omavalitsuse koostööorgan tagaks selle, et küpses eas inimesed ei jääks oma rõõmude-muredega silmapiirilt välja. Üksnes vanad ja noored koos suudavad ühiskonda hoida jätkusuutlikuna,“ lisas Tiidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles