HINNAVÕRDLUS: Vaata kui palju erinevad hinnad Järvamaa hooldekeskustes

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu
1000 eurot kuus
Vastavatud Väätsa eakatekodu kahekohaline tuba maksab kuus 680 eurot, üksinda toas elades 1000 eurot. Üksiktoa hind on sedavõrd kõrge, sest maja kõik toad on kahekohalised.

640 eurot kuus

Koeru hooldekeskuse juhataja Rünno Lass ütles, et abivajajatele on 215 voodikohta, neist vanainimeste päralt on umbes 100, ning üheksa sotsiaal- ja tervishoiuteenust. «Oleme spetsialiseerunud kliendigrupile, kes vajab rohkem tööjõudu ja kus on käigus keerulisemad põetus- ja hooldusprotsessid,» selgitas ta. «Kohahinnaks on meil 640 eurot kuus, kuid et tegemist on valdavalt lamajatega, ei saa meie teenust võrrelda pansionaatidega, kus on enamikus käijad inimesed.»

500 eurot kuus

Ööpäevaringset hooldust ja põetust osutavas Aravete hooldekeskuses oli eelmisel aastal kohamaks 500 eurot kuus. Ambla valla sotsiaalnõunik Katre Mägi  ütles, et 2014. aasta jooksul oli hooldusel 27 klienti, neist Järvamaalt 22. «Hooldusele ei võeta kliente, kellel on psüühikahäire, mis kahjustab tema enda ja kaasklientide igapäevast toimetulekut,» selgitas ta. 
 
500 eurot kuus
Ahula sotsiaalne varjupaigas on voodikohti kümme, mis kõik on eakatega täidetud. Juhataja Marika Tuherm kinnitas, et neil on isegi järjekord. 
Kohamaksumus on 500 eurot. 
 
518-604 eurot kuus
Paide pansionaadis on  44 kohta, neist on täidetud 43. Pansionaadi juhataja Helle Külljastinen sõnas, et nad on pidanud juba ka laienemisplaane. «Nõudlus, eriti voodihaigetele mõeldud kohtade järele on suur,» sõnas ta. 
Paides pansionaati pidava OÜ Häcke juhataja Ilmar Köök selgitas, et praegusele hoonele  kolmekorruselise juurdeehitise ehitamine seisab detailplaneeringu heakskiitmise taga. Juurdeehitis kasvataks pansionaadi kohtade arvu ligi sajani. 
Köögi teada varieeruvad Eesti hooldekodude kohamaksumused 16eurost  26 euroni ööpäevas. Paide pansionaadis on kohamaks 18.50-19.50 eurot ööpäevas, olenevalt toast ja inimese tervislikust seisundis ehk kuutasu sõltub päevade arvust (28 päevaga kuus odavam variant 518 ja 31 päevaga kuus kallim variant 604 eurot).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles