Aasta lõpuks saab arstile vaid digisaatekirjaga

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digisaatekirjad võtavad tavaliste saatekirjade koha üle.
Digisaatekirjad võtavad tavaliste saatekirjade koha üle. Foto: Scanpix/CORBIS

Juba täna väljastab enamik perearste eriarsti vastuvõtule aja broneerimiseks digisaatekirja. Käesoleva aasta lõpuks on võetud eesmärk, et kõik saatekirjad oleks digitaalsed.

Eesti perearstide seltsi juhi Diana Ingeraineni sõnul annab digisaatekiri patsiendile kindluse, et saatekiri ei kao ära või unune koju ning ta pääseb õige spetsialisti vastuvõtule õigel ajal ning õiges kohas.

Digisaatekiri on vajalik eriarsti aja broneerimiseks, välja arvatud erialadel, kus saatekiri ei ole nõutav: silmahaigused, psühhiaatria, günekoloogia ning naha- ja suguhaigused. Eriarsti aega broneerides kontrollitakse digisaatekirja tervise infosüsteemist. Ühe saatekirja alusel saab broneerida ainult ühe eriarsti aja.

Patsient näeb saatekirju patsiendiportaalis digilugu.ee.

Sotsiaalministeerium, Eesti Haigekassa, TEHIK, Eesti perearstide selts ja haiglavõrgu haiglad tegutsevad koostöös selle nimel, et 2017. aasta lõpuks oleks perearstide poolt väljastatud saatekirjad digitaalsed. Enamik haiglaid küsivad vastuvõtule aja broneerimiseks juba täna digisaatekirja. Näiteks Põhja-Eesti regionaalhaigla broneerib alates 1. juunist aegu eriarstile ainult digisaatekirja alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles