Poodi seenele

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seened.
Seened. Foto: www.sxc.hu

Kui seenelkäik metsa on ­jäänud ­möödunud aega, siis poodi seenele saame kõik minna ja seda lausa aasta ringi.

Kaupluses on värsked seened paigutatud enamasti köögiviljadega ühte külmletti. Pakutakse põhiliselt kolme sorti kultuurseeni: Leedu päritolu valgeid ja pruune šampinjone ning eestimaiseid austerservikuid.

Kuna austerservikud on šampinjonidest tunduvalt kallimad, siis neid väiksemate linnade kauplustest ei leia. Šampinjonid on tavaliselt 250grammistesse karpidesse pakitud, mõnel pool müüakse neid ka lahtiselt. Sellise karbi saab osta vähem kui euro eest. Eelkõige on müügil valged šampinjonid, mis on pruunidest odavamad.

Müüakse ka suuri pruune seeni nimega portobello, kuid need ei ole muud kui suureks kasvanud pruunid šampinjonid. Samast letist võib leida ka soolatud metsaseeni ja kuivatatud kukeseeni.

Lisaks tervetele šampinjonidele on mõnikord karpides ka viilutatud seened, samuti võib leida grillimiseks mõeldud šampinjone, kus karpi on lisatud ka maitseainepakike.

Peale värske köögiviljaleti leiab šampinjone ka sügavkülmutatult, neis pakkides on seened viilutatult. Seeni tasub otsida ka hoidisteriiulist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles