Reedel algav 60+ festival pakub põnevaid loenguid ja tuntud artiste

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
60+ festival Salme kultuurikeskuses.
60+ festival Salme kultuurikeskuses. Foto: Ardi Truija

Vanemaealiste poolt hinnatud 60+ festival saab alguse juba sel reedel. Aasta-aastalt üha enam populaarsust kogunud festival toimub 5.–6. oktoobrini Tallinnas Salme Kultuurikeskuses.

Ajakirja 60+ ja mittetulundusühingu Eakate Festival korraldatav festival kannab tänavu motot «Eesti 100». Vanemaealistele pakutakse kahel päeval meeleolukat ning harivat koosviibimist ning tunnustatakse seenioride elu huvitavamaks ja paremaks muutvaid ettevõtmisi.

Ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla ütles, et üheksandat korda toimuv festival on eakatele juba tuttav ja väga oodatud kohtumispaik.

Festivali üheks kulminatsiooniks võib lugeda üheksandat korda toimuva konkurssi „Aastad täis sära ja väärikust” parimate tegude ja algatuste laureaatide pärjamist laupäeval, 6. oktoobril. Konkursi eesmärk on ergutada ja tunnustada erinevaid inimesi või ettevõtmisi, kes või mis on muutnud eakate elu paremaks.

60+ festivalil märkame neid säravaid inimesi, elukogenud inimeste kõrval ka noori, kelle idee või tegu on seenioride elu paremaks muutnud.

«Vahel mõtleme, kuidas küll inimest tehtu eest tänada. Justkui «aitäh»-sõnast jääks vajaka. 60+ festivalil märkame neid säravaid inimesi, elukogenud inimeste kõrval ka noori, kelle idee või tegu on seenioride elu paremaks muutnud. Täname neid siis suurelt,» lisas Rohtla.

Tallinn, 05. okt 2017. 60+ festival Salme kultuurikeskuses.
Tallinn, 05. okt 2017. 60+ festival Salme kultuurikeskuses. Foto: TONI LÄÄNSALU / PM / Scanpix Baltics

2017. aastal külastas festivali ligi 5000 inimest. Festival on kujunenud elukogenud inimestele hinnatud sündmuseks – tulla kodust välja, kohtuda oma sõprade ja eakaaslastega, kuulata temaatilisi loenguid ja nautida taidluskollektiivide ning tuntud artistide pakutavat meelelahutust.

Reedel toimub eriprogrammi raames Ivo Linna ja Antti Kammiste kontsert “Laula mu laulu, helisev hääl”. Laupäeval esitab Koit Toome koos Jorma Puusaagiga Jaak Joala laule. 

Septembri lõpu seisuga on festivali mõlema päeva eriprogrammi pileteid küll läbi müüdud ja festivalil kohapeal täiendavat piletimüüki ei toimu, kuid festivalialale sissepääs on tasuta ja programm pakub rohkelt võimalusi kuulata tasuta oma ala spetsialistide loenguid ja saada osa taidlejate etteastetest.

Festivali kavaga saab tutvuda SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles