72aastane Sulev Saar: sõitsin pikalt vigastatuna

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

72aastane Viljandimaa mees Sulev Saar on 15 aastat krossi sõitnud. Erinevalt Aavasalust oli tema soolomees, sest sõitis soolotsiklil.

Motokrossi juurde viis Saare suur tehnikahuvi. Ühel hetkel tänavasõit ammendas end ja tee viis motoklubisse. „Ka seal seisid tänavasõidutsiklid. Ainus asi, mida teha saime, lõikasime tagakummi noaga natukene sakilisemaks,“ meenutab ta. „Krossiratta rehvi sellist toona kusagilt saada ei olnud. Aga asi arenes, mootorid ja rattad läksid üha võimsamaks. Mingil hetkel jäin liidumeestele silma ja tuli ka paar auhinnalist kohta.“

Saart on kimbutanud ka vigastused, sest toonastel sõidumeestel polnud õiget füüsilist ettevalmistust ega sõiduvarustust. „Arstid ei suutnud tuvastada minu põlvesidemete vigastusi ja nii ma siis sõitsingi, vigastatuna,“ meenutab ta. „Kui arstid lõpuks jaole said, anti mulle 50 protsenti garantiid, et operatsiooni järel jääb jalg sirgeks. Esimesest lõikusest loobusin, arstide lauale jõudsin alles 1989. aastal, kui veteranide klassis taas sama jalga vigastasin. Sellest ajast saadik on kõik korras.“

Vaata videolõigust, mis põhjuselnõukogude sõjamehed Sulev Saare 1966. aastal Ungaris krossivõidu järel korduvalt õhku viskasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles