Krossisõitjad ajast, mil mehed oli veel rauast

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich Sidron
Erich Sidron Foto: Kuido Saarpuu

Türi vallas Kihli motokompleksis said kokku Eesti motoveteranid. Nemad on mehed, kes tegelesid motokorssiga ajal, mil mehed olid veel rauast. Vähemalt tavatsetakse nii öelda.

Kokkutuleku korraldaja, aastaid Türi kandi motoelu vedanud 65aastane Heino Aavasalu ütles, et nad peavad veteranideks kõiki neid, kes on motosporti aastate jooksul südames hoidnud. „Vanusepiiri me tõmmanud ei ole. Kes kunagistest tegevsportlastest arvab, et võib meie pundis olla, see tulgu,“ avaldas ta.

60pluss sai kokkutulekul jutule 81aastase Järvamaa mehe Erich Sidroniga ja 72aastase Viljandimaalt tulnud Sulev Saarega.

Heino Aavasalu, Erich Sidron ja Sulev Saar pole tüüpilised Eesti meespensionärid. Taas kord sai kinnitust tõdemus, et spordiga tegelemine annab tegijale igal juhul elujõudu. Näiteks haaras seltskonna vanim liige Erich Sidron terekäe sedavõrd raudsesse haardesse, et polnud kahtlust, et tegemist on omaaegse motosportlasega.

Nii Aavasalu, Sidron kui Saar on Tihemetsa tehnikumi vilistlased. Erialalt on kõik tehnik-mehhanisaatorid. Nii Aavasalu kui ka Saar alustasid krossisõiduga 20ndates aastates, Sidron veidi hiljem. Praegu alustavad krossisõitjad palju varem, nelja-viieaastaselt.

Neli aastat tagasi toimunud viimasel kokkutulekul oli veterane ligi 150, tänavu pisut vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles