Suur duell: kas peale jääb kõva keskealine või visad vanataadid?

Tiit Reinberg
, Järva Teataja peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finišis, kuhu jõuab ajakirjanik enda meelest pool päeva pärast konkurente, viskab ta end pikali. Riho Kapp (vasakul) ja Hugo Pastimäe (paremal) on tõelised härrasmehed ega kommenteeri sõitu poole sõnagagi.
Finišis, kuhu jõuab ajakirjanik enda meelest pool päeva pärast konkurente, viskab ta end pikali. Riho Kapp (vasakul) ja Hugo Pastimäe (paremal) on tõelised härrasmehed ega kommenteeri sõitu poole sõnagagi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Stardist torman minema Jaak Mae vääriliste paaristõugetega. Suusa-keppidesse läheb viimnegi jõuraas. Aga kaks mulle vanaisaks passivat meest kaovad nina eest iga meetriga aina kaugemale. Rääkige veel, et eakad pole heas vormis.

Pensionärid istuvad kodus, vaatavad hommikust õhtuni seebikaid, kiruvad erinevates raadiosaadetes riiki ja neelavad tablette, sest tervis ... No sellega pole pärast rasket elu siin hõisata. Olgem ausad, umbes nii kipub soliidsesse ikka jõudnud inimestest arvama noorem osa ühiskonnast. Rumala eelarvamuse ümber lükkamiseks pani 60+ sportima kaks pensionipõlve nautivat meest ja keskeas ajakirjaniku.

Saame võistlejatega tuttavaks

Hugo Pastimäe tähistab tänavu 76. sünnipäeva. Kõrgest east hoolimata näeb meest talviti peaaegu iga päev suuskadega ümber Paide tehisjärve tiirutamas. Enne tänavust Tartu maratoni oli tal läbitud 500 kilomeetrit. Olnuks kõvasti rohkem, aga va lumi ei tahtnud ju maha sadada. Mullu oli parem, siis oli maratoni alguseks suusatrenni tehtud 1300 kilomeetrit.

Suved veedab Pastimäe rattasadulas. Eelmisel aastal pedaalis ta mööda Järvamaa teid maha 6000 kilomeetrit ehk umbes kolm edasi-tagasi Moskva-otsa. Päevas koguneb tal kilomeetreid umbes 50, kuid kord ära eksides venis ring 120 kilomeetri peale. Polnud ka hullu.

Pastimäele pakub suusarajal või rattasõidul tihti seltsi peagi 65. sünnipäeva tähistav Riho Kapp. Tema hoiab end lisaks suusatamisele talvel vormis uisutamise ja lauatennisega. Suvel sõidab ta ka rulluiskudega, sest ainult rattasõit kipub üksluiseks.

Veteranid duellile kutsunud ajakirjanik ehk mina olen neist vastavalt 40 ja 30 aastat noorem, kuid spordivõhikluses see-eest meister. Tõsi, teen maatööd ja päris viimane supinahk seetõttu pole. Jõudu peaks jaguma.

Stardijoonele suusatamises

Kuna eelmises 60+ numbris soovitas tervisespets Kaarel Zilmer eakatel end vormis hoida suusatamisega, siis panemegi oma võimed kõigepealt proovile sel alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles