Seeniore oodatakse laulukonkursile

, žürii esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi "Seeniorilaul 2008" üks preemia pälvinutest Ardo Juhkov.
Konkursi "Seeniorilaul 2008" üks preemia pälvinutest Ardo Juhkov. Foto: Ants Liigus

Paljude eelmistest konkurssidest osavõtjate soovil ja rasket aega trotsides korraldab rahvakultuuriselts Kirmas sel aastalgi üleriigilise lauluvõistluse “Seeniorlaul 2009“.


2007. aastal korraldas Kirmas Ülle Jaegeri eestvedamisel esimese kohaliku seeniorlauluvõistluse. 2008. aastal järgnes I üleriigiline amatöörlauljatele mõeldud konkurss “Seeniorlaul 2008”, korraldajaks rahvakultuuriselts Kirmas ja Pärnumaa rahvakultuuri keskselts. Võistluse vastu tundsid huvi paljud harrastuslauljad ning finaalis esinenud solistide tase oli kõrge.



Seeniorlauluvõistlusest võivad osa võtta kõik asjaarmastajad-isetegevuslikud laulusolistid 50. eluaastast alates. Konkurss on kolmes voorus. Esimene voor toimub solistidelt korraldajatele saadetud helisalvestiste põhjal. Kõik osaleda soovijad peavad 8. aprilliks saatma või tooma korraldajatele helikandja, millel kõlavad laulud solisti esituses. Laulud tuleb esitada eesti keeles.



Helikandja tuleb saata aadressil “Seeniorlaul 2009”, kultuurikeskus Tervis, Seedri 6, 80010 Pärnu. Lisada tuleks esineja ees- ja perekonnanimi, vanus, aadress, telefon, e-mail, saateinstrumentidel esinejate nimed ja esitatavate palade muusika ning sõnade autor(id).



Helikandjate põhjal selgitatakse välja kuni 15 solisti, kes pääsevad teise vooru. Soliste teavitatakse nende edasipääsemisest 10. aprilliks.



Teine ja kolmas voor ehk finaal toimuvad 18. aprillil Tervise kultuurikeskuses. Solist peab ette valmistama neli laulu: kolm vabalt valitud laulu ja ühe laulu Pärnus sündinud või Pärnuga seotud helilooja loomingust. Esitatav pala ei tohi olla lühem kui kaks ega pikem kui neli minutit. Teema- ja stiilivalik on vaba.



Teise vooru pääsenud esitavad ühe vabalt valitud ja ühe laulu Pärnust pärit või Pärnuga seotud heliloojalt. Palad võivad olla esitatud kaheliikmelise ansambli, klaveri või mõne muu instrumendi saatel.



Teise vooru solistide hulgast valib þürii välja seitse solisti, kes pääsevad kolmandasse vooru ehk finaali, mis toimub samal päeval ja samas kohas. Soliste hindab kolmeliikmeline þürii.



Infot konkursi kohta saab Ülle Jaegerilt telefonil 515 7194 või e-posti aadressil ylle.jaeger@hotmail.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles