Liikumiserivajadustega inimestele paraneb abivahendite kättesaadavus

Copy
Äsja avatud Invaru Lasnamäe esinduse esimesel korrusel asuvatesse teenindusruumidesse pääseb ka liikumisabivahendiga, samuti on külastajatel võimalik abivahendikeskuse kõrval parkida.
Äsja avatud Invaru Lasnamäe esinduse esimesel korrusel asuvatesse teenindusruumidesse pääseb ka liikumisabivahendiga, samuti on külastajatel võimalik abivahendikeskuse kõrval parkida. Foto: Raigo Pajula

Hooldus-põetus ja liikumisabivahenditele spetsialiseerunud abivahendikeskus Invaru avab oktoobris kaks uut esindust, millega paraneb abivahendite kättesaadavus Narva ja Tallinnas Lasnamäe elanikele.

„Meie põhimõte on pakkuda abivajajatele tuge ja nõustamist ning uute esinduste avamisega soovime jõuda inimestele lähemale,” ütles Invaru abivahendikeskuse kliendikogemuse valdkonnajuht Kadri Tiido. „Oleme tegutsenud abivahendite valdkonnas 30 aastat ning kohtunud selle aja jooksul paljude inimestega, kes ootavad oma kodupiirkonda korralikku abivahenditeenust, eriti Ida-Virumaal.”

Kadri Tiido sõnul annab abivahendikeskus endast parima, et inimese vanusest või terviseprobleemist sõltumata saaks oma igapäevategevusi teha. „Tänu pikaajalisele kogemusele ja abivahendite tundmisele saame abiks olla vajalike lahenduste leidmisel,” lisas ta.

„Invaru abivahendikeskus on olnud aastaid heaks koostööpartneriks nii liikumiserivajadustega inimestele kui ka noorperedele. Mul on hea meel, et Invaru meeskond otsustas Lasnamäel uue esinduse avada ning olla Lasnamäe inimestele veelgi lähemal,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Avatavates esindustes ootab külastajaid uudne konseptsioon ja väljanägemine. „Nii Lasnamäelt kui ka Narvast leiab hubase kujundusega kodunurga, kust saab nutikaid ideid igapäevaeluga toimetulekuks,” ütles Kadri Tiido ja lisas, et lahenduse leiab nii abivajaja kui ka tema lähedane.

Lisaks on esinduses võimalik tutvuda erinevate liikumisabivahenditega – alates keppidest ja karkudest kuni tugiraamide ja ratastoolideni. Vajalikke lahendusi leidub abivahendikeskuses ka neile, kellele on arst või füsioterapeut soovitanud kasutada näiteks insuldist taastumiseks massaažipalle või teisi erinevaid olmeabivahendeid. Vastsündinutele ja värsketele emadele leidub aga erinevaid vahendeid alates beebikaalust kuni rinnapumbani ning neid saab soovi korral väljaostmise asemel ka üürida.

Lasnamäe esindus avatati 9. oktoobril aadressil Punane 56 ja Narva oma avatakse 17. oktoobril aadressil Rakvere 71. Esimesel korrusel asuvatesse teenindusruumidesse pääseb ka liikumisabivahendiga, samuti on külastajatel võimalik abivahendikeskuse kõrval parkida või kasutada esindusse jõudmiseks mõnda lähedalasuvatest ühistranspordiühendustest.

Tagasi üles