REIS Kohvri suurus vali reisi kestuse järgi

Copy
Viimasel ajal on Reisikaubad.ee juhi Mihkel Luuri sõnul hakatud rohkem huvi tundma ka lokaliseerijate vastu, mis võimaldavad telefonist muu hulgas jälgida oma reisikohvri asukohta.
Viimasel ajal on Reisikaubad.ee juhi Mihkel Luuri sõnul hakatud rohkem huvi tundma ka lokaliseerijate vastu, mis võimaldavad telefonist muu hulgas jälgida oma reisikohvri asukohta. Foto: Erakogu

Reisimine on alati põnev ja seiklusrohke, kuid enne seda seisab iga reisija silmitsi olulise ülesandega: kuidas leida õige kohver ning ära mahutada kõik vajaminevad asjad.

60+ annab praktilisi nõuandeid ja ekspertide soovitusi, kuidas leida ideaalne reisikohver ning kuidas seda targalt pakkida, et sinu järgmine seiklus algaks ja lõppeks probleemideta.

Reisikaubad.ee juht Mihkel Luur tõdeb, et kuigi kohvrit on pealtnäha lihtne valida, võivad väliselt sarnased reisikohvrid olla oma omadustelt küllaltki erinevad. Ta soovitab kohvri valimisel silmas pidada järgmisi aspekte: kohvri suurus, mahutavus ja kaal; materjal; rattad ja käepidemed, turvalisus, bränd ning garantii.

Suurus vastavalt reisi pikkusele

Kohvrit ostes tasub Mihkel Luuri sõnul mõelda, kui pikaks ajaks on plaan reisile minna ning milliseid esemeid tahate kaasa võtta. Kui lühikese reisi jaoks sobib hästi ka kuni 55 cm kõrgusega kohver, siis pikemaks reisiks soovitab ta suuremat kohvrit. "Käsipagasimõõdus kohvrit ostes tuleks vaadata selle mõõtmeid, et see mahuks enamiku lennufirmade lubatud piiridesse. Kohvrist maksimaalset kasu võttes on oluline jälgida ka mõõtude, ruumala ja kohvri kaalunumbreid, sest ka mõõdult samasugused kohvrid võivad olla erineva ruumala ja kaaluga," selgitab ta.

Kohvri kaal on eriti oluline just käsipagasikohvri puhul, kus piirangud on kergemini tuntavad.

Kuigi käsipagasi mõõtu kohver sobib Mihkel Luuri hinnangul ideaalselt pikema nädalalõpu veetmiseks või kolme-neljapäevaseks väljasõiduks, eelistavad paljud seda kasutada ka nädalaste ja harvem pikemate reiside puhul. "Põhjusi on mitmeid, kuid käsipagasiga reisimine aitab lennupiletite maksumuselt raha säästa ning lennujaamades aega kokku hoida. Käsipagasikohver mahutab 20–40 liitrit," ütleb ta.

Keskmise suurusega kohver mahutab 50–70 liitrit ning on enamasti 60–69 cm kõrgune. Suured kohvrid sobivad Mihkel Luuri sõnul enim pikemateks puhkusereisideks ja on eriti populaarsed lastega perede seas. Sellised kohvrid mahutavad üle 70 liitri ning on tavaliselt 75–79 cm kõrged.

Kõige popimad on kõvakohvrid

Mihkel Luur tõdeb, et enamlevinud materjalid reisikohvrite puhul on mitmesugused kõvakatted: polükarbonaat, polüpropüleen ja ABS. Samuti leiab kohvrikauplustes ka tekstiilist ja alumiiniumist kohvreid. "Erinevatel materjalidel on erinevad eelised, mis kajastuvad ka hinnas, vastupidavuses ja kaalus," räägib ta.

Polüpropüleenist ja polükarbonaadist kõvakohvrid on eestlaste seas väga populaarsed ning selleks on tema sõnul ka mitu head põhjust: tugev struktuur, hea veekindlus ja kerge kaal. "Lisaks nendele omadustele on neid ka väga kerge puhastada ning nad on vastupidavamad ka kergemate kriimustuste suhtes," ütleb ta.

Reisikohvrite, käsipagasite ja reisitarvikute ekspert Reisisemust Siim Suur rääkis, et soodsamatest materjalidest vaadatakse ka ABS-plastist kohvrite poole, mille peamine boonus on just hea hind. "ABS-plastist toodetakse enamik maailma kohvreid," ütleb Siim Suur.

Tähelepanu tuleks pöörata ka kohvri turvalisusele. "Kuigi TSA-lukkude vargakindluse teemal on spekuleeritud palju, on see siiski elementaarne ja vajalik turvamehhanism kohvri sisu kaitsmiseks. Tänapäeval on juba raske leida reisikohvrit, millel koodluku võimalust ei ole," räägib ta.

Viimasel ajal on Mihkel Luuri sõnul hakatud rohkem huvi tundma ka lokaliseerijate vastu, mis võimaldavad telefonist muu hulgas jälgida ka reisikohvri asukohta ning pakuvad selle teadmisega kaasnevat meelerahu.

Tagasi üles