Kui on vaja reisikotti pakkida

"Bussi- või autoreisile tasub kaasa võtta külmageel, mis turgutab hästi väsinud ja paistes jalgu. Kel aga kipub bussi-, lennu- või laevareisil süda pahaks minema, siis on abiks apteegis müüdavad ingverikapslid," soovitab proviisor Aleksandr Sei.
"Bussi- või autoreisile tasub kaasa võtta külmageel, mis turgutab hästi väsinud ja paistes jalgu. Kel aga kipub bussi-, lennu- või laevareisil süda pahaks minema, siis on abiks apteegis müüdavad ingverikapslid," soovitab proviisor Aleksandr Sei. Foto: TAIRO LUTTER/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Suurel suvel meist küll keegi vast kaugreisi ette võtta ei taha – põhjamaiselt lühikest päikesepaistelist aega tuleb ikka kodumaal nautida, pealegi on Eestimaa siis eriliselt kaunis! Heal juhul vahest ehk vaid reisitiir lähinaabrite juurde lõuna pool või siis laevaga üle lahe.

Aga reisikotti tuleb ikkagi pakkida, olgu või paariks päevaks. Et midagi olulist maha ei jääks, tasub vajaminevast teha korralik nimekiri, mis oleks reisiks valmistumisel alati käepärast võtta. Olgu või suvekoju sõiduks.

Kui kõik riietusesemed, jalanõud, mütsid-sallid ning vihma ja tuule, aga ka liigse päikese eest kaitsev pealaest jalatallani läbi mõeldud ning kaasa pakitud, peab kaaluma veel, millised hädapärased esmaabivahendid, lisaks oma tavapärastele ravimitele, kindlasti kaasas peaksid olema.

Siinkohal tuli nõuannetega appi Südameapteegi proviisor Aleksandr Sei.

Apteeker soovitab

"Suvise palavusega on oluline kaitsta end nii päikesekiirguse kui ka liigse palavuse eest. Kõige kuumemal ajal, keskpäeval, on soovitav hoida varju või jääda siseruumidesse. Õue minnes tuleks kreemitada end korralikult päikesekaitsekreemiga. Mida kõrgem SPF, seda tugevam kaitse," nendib proviisor ning paneb südamele, et kindlasti ei tohiks kasutada aegunud tooteid. "Igaks juhuks võiks kodus olla ka päikesepõletust leevendav kreem või geel. Kui aga liigne päike või kõhumured on põhjustanud oksendamist või kõhulahtisust, mis omakorda viivad vee ja elektrolüütide kaoni, siis sellest aitavad üle saada rehüdratsiooni pulbrid. Vedeliku liigset kadu tasub aga ennetada, juues palavate ilmade korral rohkelt vett ning hoidudes otsese päikese käes viibimisest," lisab ta.

Kui jalad lähevad paiste

Palavate ilmadega kipuvad tihtipeale ka jalad paistetama. "Kui olla palavuse käes pikalt sundasendis, nagu näiteks bussis, autos või lennukis istudes, on jalgade väsimus ja paistetus kiire tulema. Tõhusalt aitavad seda vaevust ennetada reisipõlvikud, mida on apteekides saadaval nii naistele kui ka meestele. Lisaks tasub bussi- või autoreisile kaasa võtta külmageel, mis turgutab hästi väsinud ja paistes jalgu. Kel aga kipub bussi-, lennu- või laevareisil süda pahaks minema, siis on abiks apteegis müüdavad ingverikapslid," soovitab proviisor.

Loe edasi ajakirjast 60+

Märksõnad

Tagasi üles