Nõmmel Ravila pargis kõlab neljapäeval Arne Oidi muusika

Copy
Pingikontsert Nõmmel.
Pingikontsert Nõmmel. Foto: Endel Apsalon

Ravila parki on koondatud Nõmmele oluliste muusikute mälestuspingid. Muusikute ja nende loomingu väärtustamiseks toimuvad juunis ja augustis Ravila pargis kontserdid. Neljapäeval kell 18 esitatakse Arne Oidi loomingut.

20. juunil toimub kontsert Arne Oidi mälestuseks ning surematuid hitte esitavad Nõmme muusikakooli rütmimuusika bänd (juhendaja Ingrid Hagel) ja kõigi poolt armastatud Voldemar Kuslap. Noored muusikud võtavad ette sellised lood nagu „Kaks kuukiirt mu toas“ ja „Mis värvi on armastus“. Voldemar Kuslapi esituses kõlavad „Suveöö“, „Kui ootab sadam“, „Minu südames sa elad“, „Oktoobrikuu“ ja loomulikult saab kuulda maestro esituses ka operetiklassikat. Arne Oidi panusest Eesti muusikasse teeb ülevaate muusikaloolane Olavi Pihlamägi.

„Sügav kummardus ja tänu maestro Voldemar Kuslapile, kes käis laulmas ka Arne Oidi pingi avamisel aastaid tagasi. Tema hääl paneb Ravila pargi kindlasti kajama,“ ütles Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri. „Alo Mattiiseni pingikontsert näitas, et tegemist on meeldiva formaadiga, mis publiku huvi pälvib. Olen kindel, et tegemist saab olema vägeva kontsertelamusega ka seekord. Usutavasti kuuleme Olavi Pihlamäe esituses fakte, mis nii mõnelegi Oidi talendi austajale varasemast teadmata,“ lisas Kuri.

Ravila pargis on nimelised mälestuspingid lisaks Arne Oidile sellistele muusikutele nagu Uno Veenre, Alo Mattiisen, Arved Haug, Leida Sibul, Jüri Aarma, Henry Laks ning lähedal Õie pargis Gennadi Podelski ja Felix Mandre.

6. juunil toimus kontsert Alo Mattiiseni mälestuseks. Kontserdil esinesid Nõmme muusikakooli rütmimuusika bänd, kooristuudio "Ilus hääl" laululapsed, Fiore ja naiskoori Kevad ühisansambel ning Saue poistekoori ansambel.

Pingikontsertidega jätkatakse augustis, kui avatakse kaks uut pinki. 15. augustil toimub pingikontsert Ülo Vinteri ja 29. augustil Kalju Terasmaa loomingu väärtustamiseks. Kontserdid on tasuta.

Tagasi üles