Kauplusekett lükkab uue hoo sisse Saaremaa eakaid toetavale liikumisele

Copy
Krista Pegolainen-Saar.
Krista Pegolainen-Saar. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Vabatahtlike seltsiliste liikumine Saaremaal saab peagi Kuressaares avatava Lidli kaupluse toel uue hoo sisse ja vabatahtlikud jõuavad veelgi rohkemate seltsi vajavate eakateni.

“Üksildus on 21. sajandi inimese üks suuri probleeme, kuid seda märgatakse üsna harva, sest üksildase inimese teebki üksildaseks see, et tema kõrval ei ole enam kedagi, kes teda märkaks või temaga koos aega veedaks. Tavaliselt mure aastatega vaid süveneb, sest väljakujunenud suhtevõrgustik kahaneb," rõhutas MTÜ Vabatahtlikud Seltsilised programmijuht Krista Pegolainen-Saar.

Tema sõnul loodetakse Saaremaal uue tugeva toetaja abiga suurendada vabatahtlike ringi, suurendada oma tegevuse nähtavust ning leida üles rohkem neid üksildust tundvaid inimesi, kes oma ellu sõpra vajavad.

"Lidliga koostöö juures on vast isegi kõige olulisem, et meie liikumist märgatakse, meisse usutakse ja meid hinnatakse," rõhutab Krista Pegolainen-Saar, kelle sõnul on organisatsiooni tegevus sel aastal siiani olnud varasemast tagasihoidlikum, kuna eelmisel sügisel lõppes riigipoolne pikemaajaline mahukas rahastusprojekt.

“Lidli väärtuste üks oluline osa on kohaliku kogukonna toetamine. Kuressaares poe avamise eel jõudsime Vabatahtlike Seltsiliste ühinguni ja aitame neil rõõmuga Saaremaal oma tegevust uuesti korralikult käima tõmmata,” kinnitas omalt poolt Lidl Eesti vastutustundliku ettevõtluse spetsialist Liis Kiviloo ning lisas, et ka saarlastel endil avaneb peagi avatavas Lidli kaupluses võimalus seltsiliste tegevust toetada.

Koostöö alguse tähistamiseks korraldavad Lidl Eesti ja MTÜ Vabatahtlikud Seltsilised peagi ühise suvise pikniku, kus seltsilised koos oma eakate sõpradega Kuressaares ühiselt ühe toreda suvepäeva veedavad.

MTÜ Vabatahtlikud Seltsilised tegeleb eakate ja erivajadustega täiskasvanute vaimse- ja füüsilise heaolu suurendamisega vabatahtliku tegevuse kaudu. Ühtlasi peetakse oluliseks vabatahtliku tegevuse propageerimist ja koordineerimist sotsiaalvaldkonna ennetustegevustes.

Seltsiliste liikumise tegevusega saab lähemalt tutvuda kodulehel www.seltsilised.ee

Tagasi üles