Kas kallis kohvimasin tähendab paremat kohvi?

Copy
Foto: Pexels

Kiire pilk kohvimasinatele näitab, kui uskumatult palju erinevaid masinaid on turul, ja see hõlmab ka hinnakujundust.

Kui soovite uut kohvimasinat, võite kulutada 50 eurost kuni 10 000 euroni või isegi rohkem. Mõned inimesed muutuvad kohvi suhtes väga fanaatiliseks. Kuid kas kallim tähendab alati paremat? Hea kohvimasin võib olla nii kallis kui ka odav.

Meil on tänapäeval nii palju võimalusi, alates väikesest ja kompaktsest kohvimasinast koju või kontorisse kuni selliste mudeliteni, mida võite näha oma kohalikus kohvipoes.

Selles juhendis uurime mõningaid huvitavaid elemente kohvimasinate kohta ja seda, kui palju tuleb kulutada, et saada midagi korralikku. Kas on tõsi, et kallimale kohvimasinale rohkem kulutades saab parema kohvi?

Lühike vastus on "ei". Kallis kohvimasin ei anna teile mingit garantiid maitsva kohvi saamiseks. Siiski ei ole kõik kohvimasinad võrdsed ja pole kahtlust, et inimesed, kellel on suurem eelarve, saavad osta suurepäraseid masinaid.

Miks kallis masin ei ole garantii

Suurepärase kohvi valmistamise õppimine on natuke nagu pildistamise hobi. Me kõik teame inimesi, kellel on hämmastav kaamera, mille peale nad on kulutanud palju raha, kuid nad ei oska seda kasutada.

Tõsi on see, et mõned kõige kallimad masinad turul on tegelikult tehtud baristade jaoks ja kui puudub väljaõpe, kuidas masinat õigesti kasutada, siis ei saa masinast maksimumi.

Samuti võivad kohvimasinad olla erinevatel põhjustel kallid. Näiteks:

  • Täiesti uus mudel. Nagu televiisori puhul, on ka kohvimasina esmakordsel turuletulekul selle ümber tavaliselt suur tähelepanu ja hind võib olla kõrgem.
  • Sellel võivad olla sellised toredad funktsioonid nagu visuaalne kasutajaliides, Bluetooth ja palju muud. Need kõik on suurepärased mugavuse jaoks, kuid neil on vähe või mitte midagi pistmist maitsega. Võite küll öelda oma kohvimasinale, et see hakkaks keetma teatud ajal, kuid see ei tähenda, et kohv maitseb paremini. Küll aga võib see tõsta hinda.
  • See võib olla suur. "Suure" all mõtleme potentsiaali teha korraga palju jooke, nagu professionaalsed espressomasinad, mida näete, kui lähete kohvipoodi.

Seega ei ole kõik põhjused, miks kohvimasin on kallis, seotud kohvi maitsega.

Sellegipoolest ei oleks õiglane väita, et teie kohvi maitse ja kohvimasina eest makstava hinna vahel ei ole mingit seost.

Foto: Pexels

Kohvi omadused, millega ei tohi kokku hoida

On palju põhjusi, miks peaksite kaaluma, kas peaksite oma kohvimasinale veidi rohkem kulutama.

Te ei pea kulutama varandust, kuid veenduge, et saate oma raha eest parima võimaliku valiku, olenemata sellest, kas kasutate Nespresso kohvimasinat kapslite või soovite täielikku espressomasinat või kohvimasinat.

Parima võimaliku kohvi saamiseks investeerige veidi rohkem:

  • Hea veski. Ilma korralikult, värskelt jahvatatud ja teie kasutatavale valmistamisprotsessile sobiva kohvita on ebatõenäoline, et saate oma ubadest kogu maitse välja võtta.
  • Suurepärased oad. Okei, sellel ei ole kohvimasinaga midagi pistmist, kuid see on asjakohane punkt. Kui teil ei ole häid kohviube, siis võite valmistada maailma kõige kallima masinaga ja see maitseb ikka kohutavalt.
  • Pruulimismeetod, mis sobib teie eelistatud joogile. Igaühe ettekujutus "parimast" kohvist on veidi erinev. Vaieldamatu on see, et te peaksite veenduma, et teie kohvimasin sobib just teie soovitud joogile. Kui naudite filtrikohvi, siis on teil õnne, sest need kohvimasinad on üsna taskukohased, kuid kui soovite barista stiilis jooke, nagu latte ja macchiato, siis tasub masinale veidi rohkem kulutada.

On olemas mõned seadmed, mis pakuvad uskumatut väärtust. Saate leida seadistuse, mis valmistab suurepärast espressot või filtrikohvi, ilma et kulutaksite liiga palju. Kuna turul on palju konkureerivaid kaubamärke, siis kipuvad ka soodsad mudelid üha paremaks muutuma.

Järeldus

Kohvimasina ostmine on natuke nagu auto ostmine. Te ei pea ostma kõige kallimat, et jõuda punktist A punkti B, kuid te soovite midagi, mis on usaldusväärne ja teeb oma tööd.

Samamoodi, kui te ei oska seda kasutada, ei jõua te kaugele. Hea kohvimasin on lihtsalt tööriist, teie ülesanne on sellest võimalikult palju kasu saada.

Copy
Tagasi üles