Tasuta veebikonverents jagab rahatarkust pensionipõlveks

60+
Copy
Eurod. Foto on illustratiivne.
Eurod. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Täna kell 10 alustab esimest korda sotsiaalministeeriumi korraldatud tasuta veebikonverents Pensionipäev 2024, kus kogumise ja pikaajalise investeerimise spetsialistid aitavad lahti mõtestada pensionipõlveks kogumise vajalikkust ja võimalusi.

Kogumise ja pikaajalise investeerimise teemadel mõtlevad kaasa Jaak Roosaare, Tarvo Vaaramets, Liisi Kirch, Miljonineiu, Riin Mäesalu, Marin Vallikivi jpt. Päeva juhib Andreas Melts.

Pensionivalikuid tehes on oluline tunda end kindlalt ja teha teadlikke otsuseid. Mida rohkem teatakse Eesti pensionisüsteemist ja võimalustest, seda paremini mõistetakse erinevate valikute tagamaid, hinnatakse riske ning tehakse teadlikke otsuseid.

Elu võib tuua ette ootamatuid muutusi ning plaan pensionile jäämiseks peaks olema piisavalt paindlik, et kohaneda erinevate olukordadega. Pensionitarkus tähendab arusaamist pensionisüsteemi toimimisest ja selle võimaluste kasutamist selleks, et saavutada piisav rahaline turvatunne pensionipõlveks. Piisavad teadmised pensionisüsteemist võimaldavad paremini planeerida isiklikke rahalisi vahendeid ning annavad vastuse küsimusele, kui palju tuleks säästa, koguda ja/või investeerida, et pensionieas oleks tagatud piisavad rahalised vahendid.

Pensionitark inimene teab, kuidas on pensionisambad omavahel seotud, kuidas mõjutavad lapsed ja erinevatel kutsealadel töötamine pensioni suurust ja pensionile mineku aega, kuidas mõjutab pensioni suurust töölepinguga või avalikus teenistuses töötamine ja kuidas ettevõtlusega tegelemine. Samuti hõlmab pensionitarkus teadmisi maksusüsteemi mõjust erinevatele pensionisammastele.

Jälgi pensionipäeva veebikonverentsi siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles