Kai Realo – naine, kelle juhiomadused avaldusid juba algkoolis

Feliks Undusk
, ajakirjanik ja poliitik
Copy
Kai Realo sõnul nõuab tippjuhiks kasvamine teatud kompromissi. Liider tahab reeglina olla kõige targem. “Aga kui sa tahad juhiks saada, siis mõistad, et saavutad põhiosa oma edust teiste inimeste kaudu, ja lõpuks leiad, et sinu ümber on inimesed, kes on sinust palju säravamad persoonid,” leiab ta.
Kai Realo sõnul nõuab tippjuhiks kasvamine teatud kompromissi. Liider tahab reeglina olla kõige targem. “Aga kui sa tahad juhiks saada, siis mõistad, et saavutad põhiosa oma edust teiste inimeste kaudu, ja lõpuks leiad, et sinu ümber on inimesed, kes on sinust palju säravamad persoonid,” leiab ta. Foto: Tairo Lutter

"Olin nohikust laps, kes ei sallinud passimist." Nii võtab üle 20 aasta tippjuhina silma paistnud Kai Realo isikuomadustest lähtudes kokku oma tee alguse, mis on ta viinud mitme suurfirma etteotsa.

Olete rääkinud, et olite juba lapsena liidritüüpi. Kuidas see välja nägi?

Tegelikult ma ei ole kuigi ekstravertne inimene. Aga samas, kui keegi midagi ei teinud, siis ma ei kannatanud passimist. Hakkasin organiseerima, et asjad tehtud saaksid. Olin eestvedaja tüüp, ise ei hakanud tegema, vaid ütlesin, et sina lähed sinna, teed seda, sina aga vaat sinna, teed teist või kolmandat. Kuna olin hästi heade õpitulemustega, siis see omakorda andis võimalusi igal pool silma paista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles