Eakate filmiklubi avab „Savvusanna sõsarad“

60+
Copy
Eakate filmiklub.
Eakate filmiklub. Foto: Albert Truuväärt

Tallinna kolme linnaosa – Kesklinna, Kristiine ja Põhja-Tallinna – ühine algatus, eakate filmiklubi alustab teisipäeval, 13. veebruaril uut hooaega. Kevadhooaja avab auhinnatud Eesti dokumentaalfilm „Savvusanna sõsarad“.

Filmi võidukäik sai alguse mainekalt Sundance´i filmifestivalilt, mille võistlusprogrammis see esilinastus ning maailmakino dokumentaalfilmide parima režissööri preemia võitis. Tartust pärit režissööri Anna Hintsi šedööver pälvis parima dokumentaalfilmi tunnustuse ka 2023. aasta Euroopa filmiauhindade jagamisel.

Kesklinna vanem Monika Haukanõmm rääkis, et eakate tagasiside filmiklubile olnud igati julgustav ning saalid täituvad kenasti. „Praegust filmiprogrammi vaadates tundub mulle, et ka sel hooajal võib istekohtadest puudust tulla, sest näitamisele tulevad tõeliselt kvaliteetsed linateosed nii kodumaistelt tegijatelt kui ka väljastpoolt,“ märkis linnaosa vanem.

Filmiklubi tegutseb tänavu kevadel kuni aprilli lõpuni ning selle aja sees saab nautida kuut suurepärast linateost.

27. veebruaril linastub biograafiline draama „Ferrari“, 12. märtsil Elvis Presley kaasast kõnelev „Priscilla“, 26. märtsil A. H. Tammsaare ainetel kodumaine film „Elu ja armastus“, 9. aprillil maadlusteemaline teos „Raudne küünis“ ja 23. aprillil draamalugu „Mai ja detsember“.

Filmidel on eesti- ja venekeelsed subtiitrid. Filmitutvustusi saab lugeda Kesklinna valitsuse kodulehelt. Korraldajatel on õigus teha vajaduse korral kavva muudatusi.

Filmiklubi kutsuti kokku 2017. aastal eesmärgiga mitmekesistada kolme linnaosa eakate ajaveetmise võimalusi. Tasuta seansid toimuvad hooajal vältel kaks korda kuus Solarise keskuse Apollo kinos algusega kell 11. Saaliuksed avatakse kell 10.30. Seansile pääsemiseks tuleb kaasa võtta filmiklubi kaart.

Filmiklubiga on oodatud liituma kõik Kesklinna, Kristiine ja Põhja-Tallinna linnaossa sisse kirjutatud eakad. Kesklinlased saavad liitumiseks täita vastava avalduse Kesklinna valituses (Nunne 18) või enne seansi algust kohapeal.

Uutel liitujatel tuleb kindlasti võtta kaasa isikut tõendav dokument. Avalduse alusel väljastatakse nimeline klubikaart ja täpne filmikava. Kui klubikaart on eelnevalt olemas, pole vaja seda uuesti teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles