Tartu Kunstimuuseum kutsub seeniore kunstireedetele (1)

60+
Copy
Eakatele mõeldud programmist saab sel aastal osa võtta kuuel korral.
Eakatele mõeldud programmist saab sel aastal osa võtta kuuel korral. Foto: Tartu Kunstimuuseum

Tartu Kunstimuuseum alustab taas „Seenioride reede“ eriprogrammiga, kuhu on oodatud kõik väärikas eas kunstinautijad.

Selle aasta esimene „Seenioride reede“ toimub 26. jaanuaril kell 13. Kuraator kunstiajaloolane ja -kriitik Mai Levin tutvustab väljapanekut „Kujutav kunst Tartus 1960. aastatel”, mis keskendub Tartule kui Eesti maalikunsti pealinnale.

Näitusetuur kestab ligikaudu poolteist tundi. Osalemiseks on vaja soetada ühe-eurone näitusepilet, millega pääseb soovi korral pärast tuuri vaatama kõiki näituseid.

Lisaks saab uudistada Tartu Kunstimuuseumi esimesel korrusel avatud ekspositsiooni „See oli üsnagi mitmekesine aas. Kunst Margus Punabi kogust” ning projektiruumis on külastamiseks avatud videokunstiteos Barbora Kleinhamplová „Vastupandamatu“, mis portreteerib USA kväär-domina’t Mistress Velvetit.

Eakatele mõeldud programmi tegevuse põhisisuks on kuu viimasel reedel toimuvad näitusekülastused koos giidiga, mille käigus tutvustatakse erinevaid Tartu Kunstimuuseumi näituseid. Pärast väljapanekutega tutvumist saab haridusklassis mõnusas seltskonnas teed juues ja küpsiseid süües kunstimuljed vahetada ning muudel huvitavatel teemadel arutleda.

  • Ekskursioonid Tartu kunstimuuseumi viltuses majas (Raekoja plats 18) toimuvad 2024. aastal veel järgmistel aegadel: 26. aprillil, 31. mail, 28. juunil, 27. septembril ja selle aasta viimane „Seenioride reede“ toimub 29. novembril.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles