Kontserdiga meenutatakse Gennadi Podelskit

60+
Copy
2018. aastal paigaldati Õie parki Nõmme muusiku Gennadi Podelski mälestuseks nimeline pink. Pingil istuvad Nõmme muusikute pinkide eestvedaja Maie Parrik ja Gennadi poeg Peeter Podelski.
2018. aastal paigaldati Õie parki Nõmme muusiku Gennadi Podelski mälestuseks nimeline pink. Pingil istuvad Nõmme muusikute pinkide eestvedaja Maie Parrik ja Gennadi poeg Peeter Podelski. Foto: Erakogu

Reedel, 12. jaanuaril kell 18 toimub Nõmme Kultuurikeskuses kontsert „Meenutades Gennadi Podelskit“. Kontsert on kõigile tasuta.

Nõmmel elanud Gennadi Podelski oli populaarne helilooja, interpreet, klaverisaatja ja organisaator. Ta oli Eesti esimese popansambli Laine looja ja lükkas tuule tiibadesse Jaak Joala karjäärile. Samuti kirjutas Podelski muusika ikoonfilmidele "Vallatud kurvid" (1959), "Ohtlikud kurvid" (1961) ja "Suur atraktsioon" (1974).

„1960ndate kultushelilooja ja ansambel Laine looja Gennadi Podelski on üks suurtest Nõmmel elanud heliloojatest,“ sõnas Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri. „Maie Parriku eestvedamisel oleme temale varasemalt paigaldanud nimelise pingi Õie parki. Selle avamisel mängis klahvpilli tema poeg, kes osaleb ka kultuurikeskuses toimuval kontserdil.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles