Porgandi kasutusvaldkond on väga lai. Sobib nii toorelt, küpsetatult, hapendatult, kuivatatult kui mahlaks pressituna.
Superjuurikas suppi, salatisse ja mujalegi
Porgand sobib hästi suppide, salatite, määrete, pajaroogade, smuutide-mahlade valmistamiseks ning hakkmasside ja tainaste koostisse. Porgand praelisandina on väga tuntud ja hinnatud nii ahjus küpsetatult kui ka stoovitud porgandina.
Samuti on teada mitmeid häid porgandihoidiseid ning porgandi hapendamine.
Tervislik juurikas
Porgand sisaldab palju A-vitamiini provitamiine – karotenoide ja rohkesti kaaliumit. Hoolimata magusast maitsest mõjutab porgand veresuhkrut minimaalselt, sest sisaldab võrdlemisi palju kiudaineid.
On aretatud palju porgandisorte, pikki ja peenikesi, lühikesi ja jämedaid. Porgandid ei pruugi olla ainult oranžid, on ka valgeid, kollaseid ja purpurpunaseid porgandeid.
Loe retsepte ajakirjast 60+