Maaelureporter Mati Narusk – meieri poeg, kes uurib, miks ta just selline on

Feliks Undusk
, ajakirjanik ja poliitik
Copy
Mati Narusk. Stsenarist, režissöör, operaator, reporter ühes isikus. ­Kümnendaks sünnipäevaks kingiti talle fotoaparaat Ljubitel, 14aastaselt juba Smena. „Mulle ­tundus, et kino­operaator on maailma tähtsaim ­inimene.”

 
Mati Narusk. Stsenarist, režissöör, operaator, reporter ühes isikus. ­Kümnendaks sünnipäevaks kingiti talle fotoaparaat Ljubitel, 14aastaselt juba Smena. „Mulle ­tundus, et kino­operaator on maailma tähtsaim ­inimene.”  Foto: Erakogu

Legendaarse telesaate „Viljaveski” saatejuhi Mati Naruski sulest on ­ilmunud kolm raamatut. Neist viimase, „Kirgede karusselli” mõni erootilise alatooniga lühijutt on sündinud ­kunagistel telekomandeeringutel ­kogetu põhjal. Suurem osa neist on aga saanud tõuke kahenädalaste ­bussireiside ajal pihitud lugudest.

Raamatud „Võta päev sülle”, „Viljaveski tuules” ja „Kirgede karussell”. Sinu sulg liigub nii kenasti koos originaalsete sõnaseadmiste ja lausekujunditega, et tekib tahtmatult küsimus: äkki raiskasid end reporteriametis asjata?

Sul on osaliselt õigus. Mitte et ma reporteriametis raiskasin end, aga oleksin võinud varem kirjutama hakata. Mu emal oli loomupärane kirjutamisanne. Järeldan seda tema säilinud kirjade põhjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles