Tekstiilikunstnik Peeter Kuutma – kaunishing viigipükstes, kes enam autoga ei kihuta

Copy
Peeter Kuutma pole oma sõnul kunagi põdenud „kujutava kunstniku haigust”. „Olen vaid alati tahtnud ruumile midagi omalt poolt anda. Kuigi minu vaibad on alati teostanud teised,” nendib kunstnik. „Aga ma oskan vaiba kavandist kuni viimase lõnga kinnisidumiseni ise ka valmis teha.”Toomas Huik
Peeter Kuutma pole oma sõnul kunagi põdenud „kujutava kunstniku haigust”. „Olen vaid alati tahtnud ruumile midagi omalt poolt anda. Kuigi minu vaibad on alati teostanud teised,” nendib kunstnik. „Aga ma oskan vaiba kavandist kuni viimase lõnga kinnisidumiseni ise ka valmis teha.”Toomas Huik Foto: Toomas Huik

Tekstiilikunstnik Peeter Kuutma, alati stiilne mees naiste seltskonnas, oskab vaiba kavandist kuni viimase lõnga kinnisidumiseni ise valmis teha. ­„Nooremad hingavad küll juba ­kuklasse, aga mina olen püüdnud kuklasse puhuvast jäisest hingusest mitte välja teha!”

Vaipu kavandav dändi,” kirjutas 2006. aastal kunstiteadlane Harry Liivrand, kui Peeter Kuutma aasta tekstiili­kunstnikuks valiti. „Eesti geomeetrilise vaibakunsti üks tuntumaid tegijaid ja oma naiskolleegide hulgas peaaegu et ainus meesterahvas. Aga suurimad eesti vaibad ongi meeste kujundatud, näiteks Tallinna Linnahalli eesriie.”

Kes on see tagasihoidlik härrasmees, kelle vaipu võtavad meie presidendid ja peaministrid riigivisiitidele kingituseks kaasa?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles