Eakate filmiklubi avab kevadhooaja

60+
Copy
Kaader uuest komöödiafilmist "Kuulsuse narrid". Film võeti üles 2021. aastal Viljandis ja Tallinnas.
Kaader uuest komöödiafilmist "Kuulsuse narrid". Film võeti üles 2021. aastal Viljandis ja Tallinnas. Foto: Robert Lang

Tallinna kolme linnaosa – Kesklinna, Kristiine ja Põhja-Tallinna koostööprojekt “Eakate filmiklubi” alustab teisipäeval, 14. veebruaril kell 11 uut hooaega.

Filmivaatamise koht on aga muutunud ning kevadhooajal toimuvad tasuta kinoseansid Solarise keskuse Apollo Kinos (Estonia pst 9).

Kesklinna vanema Monika Haukanõmme sõnul on aastate jooksul kujunenud filmiklubist väga menukas projekt, mis meelitab ekraani ette suure publiku. „Eakate tagasiside on olnud positiivne ning sageli jääb kinosaalis ka istekohti puudu. Seega oli kõigi kolme linnaosa jaoks selge, et sellist heas mõttes sotsiaalset koostööprojekti tuleb igal juhul jätkata,“ ütles Haukanõmm. „Kutsun üles kõiki oma emadele, isadele, vanaemadele või vanaisadele infot jagama, et selline suurepärane vabaaja veetmise ja eakaaslastega suhtlemise võimalus on loodud.“

Uue hooaja avaseansil saavad kõik huvilised näha filmi pealkirjaga „Mees nimega Otto“, mis räägib loo tõredast ja kindlakskujunenud eluviisiga lesest Otto Andersonist (Tom Hanks). Kui tema naabermajja kolib elavaloomuline noor pere, leiab ta endale vastase taibuka Marisoli näol. Vastasseisust kujuneb väga ootamatu sõprus, mis mehe maailma pea peale pöörab.

Järgmisel, 28. veebruaril toimuval filmiklubi üritusel saab näha Eesti filmi „Kuulsuse narrid“ ning korraldajate sõnul on üheks eesmärgiks just hoidagi kinokavas värskeid Eesti filme.

Kesklinna, Kristiine ja Põhja-Tallinna linnaosade eakad elanikud võivad filmiklubiga liituda elukohajärgse linnaosavalitsuse kaudu. Sealt saavad nad nimelise klubikaardi ja täpse filmikava. Korraldajatel on siiski õigus kava vajadusel muuta.

Kõik filmid on varustatud eesti- ja venekeelsete subtiitritega ning kinoseansid Solarise keskuse 3. korrusel algavad kell 11.

Kevadhooaja kinokava on leitav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles