Ministeerium toetab eakate tasuta õigusabi 12 000 euroga aastas

60+
Copy
Foto: Toomas Huik

Justiitsministeerium toetab Eesti Pensionäride Ühenduste Liitu 12 000 euroga aastas, et ühendus jätkaks eakate tasuta õigusnõustamist.

Justiitsminister Lea Danilson-Järgi sõnul on eakatele eraldi õigusabi andmine äärmiselt vajalik teenus, mida on pakutud juba viimased kuus aastat. „Eakate suhtlemine ametiasutustega ei tohiks olla takistatud põhjusel, et see võib tunduda liiga keerukas. Riik peab toetama oma vanemaealisi, kellel ei ole juriidiliste küsimuste lahendamisel alati võimalik oma lähedastele loota,“ sõnas Danilson-Järg ja lisas, et inimeste õigused peavad olema kaitstud sõltumata nende vanusest ja majanduslikust olukorrast.

Eesti Pensionäride Ühenduste Liit abistas möödunud perioodil juriidiliste olukordade lahendamisel 731 eakat.

Eesti Pensionäride Ühenduste Liit abistas möödunud perioodil juriidiliste olukordade lahendamisel 731 eakat. Peamised valdkonnad, mille puhul abi küsitakse, on seotud pärimise, asjaõiguse, võlaõiguse ja omandi teemadega. Eakatele õigusabi pakkumine täiendab kahte üldteenust – esmast õigusnõu ja riigi õigusabi korras advokaadi määramist, kus kumbagi teenust kasutab aastas ligikaudu 10 000 inimest. Eakate õigusabi osutatakse individuaalsete konsultatsioonidena üle Eesti, aga ka telefoni teel ja ühenduse kodulehel oleva tasuta õigusabi foorumi kaudu.

Koostööpartneri leidmiseks kuulutas justiitsministeerium 2022. aasta detsembris välja konkursi. Konkursi võitjaga sõlmitakse leping kuni 31. detsembrini 2024, õigusega seda ühe aasta võrra pikendada. Toetatud tegevustega tuleb alustada hiljemalt selle aasta veebruarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles