Peljatud vanaduse märk – kortsud (1)

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Teatri lavastus "Gravitatsioon".
Rakvere Teatri lavastus "Gravitatsioon". Foto: Rakvere Teater

Maret Kongi on see võlur Rakvere teatris, kelle sõrmede puudutus muudab inimeste nägusid. Tema grimmitoolis istunud näitleja Toomas Suuman avaldas kord imestust: miks ometi naised peidavad oma kortse, kogu nende elu on seal näha ja see on nii ilus!

Teatrimaailmas on mõnikord vaja aga kortse lausa juurde teha. Loomulikult on grimeerijal lihtsam teha noorest vana kui vanast noor. "Sest asju juurde panna on lihtsam kui ära võtta," ütleb Maret. Et inimese nägu muuta vanemaks, selleks rõhutab ta juba olemasolevaid kortse. Natuke halli juurde, maksalaike näole, meestele joonistab ninale pindmisi veresooni, mis kipuvad vanuse lisandudes esile tulema. "Inimese näos vajub kõik vananedes allapoole ja grimmis ma ka joonistan nõnda. Saab ka lateksiga, aga see on juba pikem protsess. Veel pikem protsess on silikoonlisanditega. Teatris tehakse vanemaks siiski värvidega," võtab ta kokku.

Naerukortsud ja murekortsud

Rakvere teatri grimeerija Maret Kongi.
Rakvere teatri grimeerija Maret Kongi. Foto: Rakvere Teater

Inimeste nägudel on naerukortse ja murekortse. "Kui vaatad ja märkad inimese näos naerukortse, siis ilmselt see inimene on olnud õnnelik, elus palju naernud. Kui on murekortsud, siis ilmselt on tal raske elu olnud," arutleb grimeerija.

Kuidas aga näha vanana hea välja?

Maret soovitab ilmtingimata kasutada niisutavat kreemi – ka meestel. "See toidab näonahka, annab heale enesetundele palju juurde. Prouad võiksid endale lubada aeg-ajalt ka mõne näohoolitsuse," annab ta nõu.

Tema pilgu läbi on inimese näos väga olulised kulmud, sest need annavad ilme. Ta on seda meelt, et isegi kui joonistada endale kulmud pähe ja rohkem meiki mitte panna, ongi juba hästi. "Kindlasti ei tohiks olla kulmujoon must, vaid ikka pruunikas. Soovitaksin kasutada isegi kahte tooni pruuni, natuke heledamat ja natuke tumedamat. Kui tunda end kulmude joonistamises ebakindlana, siis lasta kosmeetikul kulmujoon ette joonistada ja hiljem selle järgi ise teha," jagab ta soovitusi.

Vanematel prouadel oleks hea rõhutada veidi põsesarna – see tõstab aastatega allavajanud põske ülespoole. "Huuleläiget ma ei soovita kasutada, sest see jookseb huulevagudesse, mis vanemas eas paratamatult tekivad. Hea mõte on kasutada huulepliiatsit ja huulepulka, siis ei jookse midagi laiali. Enne meikimist soovitan kasutada silikooni sisaldavat meigipõhja – silikoon täidab kortsud ja muudab naha siledamaks. Kindlasti ei soovita musta silmapliiatsit, see teeb silma väiksemaks ja kurvaks. Ega ka pärlmuttertoonis lauvärve. Silma alla võiks panna imeõhukese kihi puudrit. Toonid olgu rahulikud ja matid, jumestuskreemi kiht õrn ja puudrit imevähe. Et oleks naturaalne ja värske," kirjeldab Maret.

Härrade puhul on hoolitsetud habe ja vunts tema silmis alati ilusad. "Ja hooldatud kulmud annavad ka meestel palju juurde," lisab nägude hea tundja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles