Hingelt noored festival toob Paidesse arutelusid keskeast ja elurõõmust ning armastatud artiste

60+
Copy
Festival Hingelt Noored
Festival Hingelt Noored Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reedel, 5. augustil kogunevad Paide vallimäel vanemaealised Eestimaa eri paigust. Järjelt kolmas Hingelt Noorte festival toob vallimäele tulised arutelud poliitikute ja oma ala spetsialistidega, ühislaulmise Voldemar Kuslapiga, kultuurikollektiivide esinemised ning erinevad müügi- ja teematelgid.

Festivalipäeva lõpus astub lavale Uku Suviste koos hoogsa Tihvan Big Bandiga.

Festivali projektijuhi Eliis Õunapuu sõnul toimub pealaval kaks arutelu, mida modereerib taas otseste ja ausate küsimustega Märt Treier. Esimesesse arutelusse on kutsutud Riigikogu erakondade esimehed ja teemaks on "Kuidas elad, vanem keskiga?".

Teine arutelu keskendub aga elurõõmule ja sellest kõnelevad laulja Voldemar Kuslap, VENÜ juhatuse esimees Heino Hankewitz, Eesti rahvastikuteadlane ja statistik Ene-Margit Tiit ja kirjanik Elin Toona.

"Festivalil on esindatud eri maakondade kultuurikollektiivid, kes samuti pealaval üles astuvad," sõnas Õunapuu. Ta lisas, et tulemas on nii vanemaealiste laulu- kui tantsurühmad. Samuti on veel võimalus tulla festivalile oma tooteid ja teenuseid pakkuma.

Teematelkide valik on lai ja festivalil tutvustatakse nii füsioteraapiat kui Hiina meditsiini, kohal on erinevad ühendused ja seltsid ning müügiks on nii kosmeetika- ja tervisetooted kui ka kohalik käsitöö.

"Näiteks jagub põnevust ka ristsõnade ja sudoku huvilistele, sest kohal on Nuti ristsõnade loovjuht Tarmo Tuule, Sudoku maailmameister Tiit Vunk, mälumängu kuni 30aastaste valitsev maailmameister Kaarel Silmato ja ristsõnaproff Rainer Lainemäe," täiendas Õunapuu.

60+ veebilehelt näeb otseülekannet

  • Kui kohale ei ole võimalik tulla, siis otseülekanne festivalist jõuab ajakirja 60+ veebilehe vahendusel kõikidesse kodudesse.
  • Samuti on kõik arutelud järelevaadatavad.

Osalemine on kõigile tasuta. Festivali korraldavad Eesti Pensionäride Ühenduste Liit, Järvamaa Pensionäride Koondis ja Ajakeskus Wittenstein.

Ajakava

10 – Festivaliala avamine. Avatud on teematelgid ja kohvikud.

10.15 – Päeva avakõned, peaministri tervitus

10.30–12.00 Kultuurikollektiivide esinemine.

12–13.00 Parlamendierakondade esimeeste debatt „Kuidas elad, vanem keskiga?“

13–13.30 – Ühislaulmine Voldemar Kuslapiga

13.30–14 - Kultuurikollektiivide esinemine.

14–15 – Arutelu „Millest toitub elurõõm?“ - arutlevad Voldemar Kuslap, Heino Hankewitz, Ene-Margit Tiit ja Elin Toona.

15–15.35 – Kultuurikollektiivide esinemine.

16–17.15 – Esineb Uku Suviste ja Tihvan Big Band

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles