Pensionärid plaanivad korraldada omavalitsustele infopäevi eakate nõukogude loomisest

BNS
Copy
Eesti pensionäride ühenduste liidu juhatuse esimees Andres Ergma.
Eesti pensionäride ühenduste liidu juhatuse esimees Andres Ergma. Foto: Andres Haabu

Eesti Linnade ja Valdade Liit (ELVL) ning Eesti Pensionäride Ühenduste Liit allkirjastasid kolmapäeval koostöömemorandumi, mille üks eesmärk on tutvustada omavalitsustele eakate nõukogude kontseptsiooni.

ELVL-i tegevdirektori Veikko Luhalaidi sõnul on hea meel ulatada abikäsi Eesti Pensionäride Ühenduste Liidule, et vahetada informatsiooni eakate probleemide kohta ja teha ettepanekuid nende lahendamiseks, teatas liidu esindaja. "Koostöös saame laiemalt tutvustada tõhusamaid viise eakate kaasamiseks kohalike omavalitsuste poliitika kujundamisse ning aidata omalt poolt kaasa, et tõsta teadlikkust linnade ja valdade volikogude juures tegutsevatest eakate nõukogudest,“ lisas Luhalaid.

Soovime, et pensionäridest räägitaks kui aktiivsest huvigrupist, kes annab ka oma panuse ühiskonna toimimisse nii pensionieas töötamise, lastelaste hoidmise kui rahvuskultuuri säilitamise osas.

„Koostöömemorandum annab Eesti Pensionäride Ühenduste Liidule hea võimaluse tutvustada ELVL-i liikmetele eakate teenus- ja toetusvajadusi ning kaasamisvõimalusi erinevates piirkondades. Soovime, et pensionäridest räägitaks kui aktiivsest huvigrupist, kes annab ka oma panuse ühiskonna toimimisse nii pensionieas töötamise, lastelaste hoidmise kui rahvuskultuuri säilitamise osas,“ sõnas pensionäride ühenduste liidu juhatuse esimees Andres Ergma. Ta lisas, et eakate nõukogud on loodud juba 11 omavalitsuse juurde, sealhulgas Tallinnas igas linnaosas, ent eesmärk on kindlasti lähiriikides juba heakskiidetud eakate kaasamise vormile tähelepanu juhtida.

Eakatega seonduvat on ELVL läbi aastate sotsiaalvaldkonna teemades ka käsitlenud. „Liidul on kavas korraldada kohalikele omavalitsustele infopäevi eakate nõukogude loomisest, kus jagatakse parimaid praktikaid kaasamisest ning tuuakse näiteid nõukogude osalemisest omavalitsuse otsuste kujundamisel. On hea meel tõdeda, et tegelikult on nii mõnedki omavalitsused juba varasemalt initsiatiiviga kaasa läinud ning seeläbi on häid praktikaid juba omajagu,“ ütles ELVL-i asedirektor Jan Trei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles