Seenioride liikumisõpetaja Kai Ilp näitab ajakirjas 60+ ette sirutamise, ringutamise ja venitamise harjutused. Uuringud on näidanud, et venitamisest võib olla kasu ka kõrge vererõhu langetamisel. Loogika selle taga on lihtne – lihast venitades venivad ka lihase veresooned, sh arterid, nende jäikus väheneb ja veri pääseb paremini voolama. Tulemusena alaneb vererõhk.
Meditsiiniteaduste doktori Rando Poroski ja meditsiinilise biokeemia professori Mihkel Zilmeri sulest ilmub 60+ aprillinumbris artikkel pähklitest ja sellest, mis teeb pähklite söömise mõistlikuks.
Professor Mihkel Zimer ja ajakirjanik Anne Lill kirjutavad pastatoitudest, sellest, et tärklis on inimelule hädavajalik ja et pastas on ka valke. Lisaks Itaaliast pärit nippidele jagavad nad ka ühe väga retsepti, kuidas teha head pastarooga kana, seente ja aedviljadega.
Ajakirja 60+ aprillinumbris alustavad professor Mihkel Zilmer ja Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi sarja hädavajalikest vitamiinidest. Ühekaupa toovad nad välja vitamiinid ja mineraalained, seletavad lihtsas keeles, miks mikrotoitained on vajalikud. Juures on foto, millisest toidust või toiduainest konkreetset vitamiini või mineraalainet kõige paremini kätte saab. Seega, enne kui käed toidulisandi purgi poole pööratate, tasuks mõelda sellele, mida suhu pista. On odavam ka. Esimene lugu on sissejuhatav.
Aeg-ajalt võiks meelde tuletada ja lapselastelegi õpetada, kuidas üht või teist mõnusat magusrooga meie lapse- ja nooruspõlves valmistati. Näiteks tõeline nostalgia lapsepõlves vanaema tehtud lumepallisupp, bubert või sametsupp. Muna ja piima kombineerides saame kümneid ja kümneid nii traditsioonilisi kui ka väga moodsaid magustoite valmistada. Muna-piimamagusroogasid on tehtud tõepoolest juba sadu aastaid. Täiuslikkuseni jõudsid nende valmistamise kunstis muidugi maailma kulinaarias kuulsaimad prantsuse kokad ja seda juba paar sajandit tagasi. Eks ülejäänud maailm on neilt õppinud, meie sealhulgas. 60+ köögikülgede autor Sirje Rekkor kirjutab aprillinumbris, kuidas munad ja piim magusaks hõrgutiseks liita. Ja annab hulga vahvaid retsepte.
Aprillinumbris kirjutab Südameapteegi proviisor Mariana Džaniašvili, mille poolest erineb proteeside hooldus tavalisest suuhügieenist.
60+ ajakirjast ei puudu ka kolumn. Lahendamist ootab loomulikult ka suur ristsõna.