Pensionide, toetuse ja hüvitiste kojukanne muutub soodsamaks

BNS
Copy
Euromündid
Euromündid Foto: Elmo Riig

Alates järgmise aasta 1. veebruarist hakkab pensionide, toetuste ja hüvitiste kojukannet tegema AS Hansab koostöös turvaettevõttega Viking Security ning ühe kojukande hind muutub ligi 20 protsenti soodsamaks.

Sotsiaalkindlustusameti finantsarenduste projektijuhi Regina Maslova sõnul puudutab see muudatus ligi 5500 ameti klienti, kellele pension, toetus või hüvitis koju tuuakse.

„Kindlasti on meie klientide jaoks hea uudis see, et pensionide ja sotsiaaltoetuste ühe kojukande hind muutub 1,40 eurot soodsamaks. Kui täna tuleb pensioni koju toomise eest maksta 8,10, siis järgmise aasta 1. veebruarist maksab koju toomine 6,70 eurot,“ rääkis Maslova.

Liikumistakistusega inimestele või neile, kes elavad hajaasustusega piirkondades ning kellele pangateenus on raskesti kättesaadav, viiakse pensionid, toetused ja hüvitised koju tasuta. Pensioni või toetuse kojukande tellimiseks tuleb esitada avaldus, mille leiab ameti kodulehelt.

Pensionide, toetuste ja hüvitiste väljamakseperiood jääb samaks ja see on 5.-12. kuupäevani. „Osade klientide jaoks võib küll muutuda senine koju toomise kuupäev aga nende inimestega, võtab teenuseosutaja eraldi ühendust ning täpsustab uue kuupäeva,“ lisas Maslova.

„Hansabil on äärmiselt hea meel, et sotsiaalkindlustusamet on valinud meid koos Viking Securityga enda partneriks, et pakkuda turvalist ja kvaliteetset toetuste ning hüvitiste kojukandeteenust kõikidele oma klientidele,“ rääkis AS-i Hansab teenindusdirektor Kaarel Ajaots.

Alates oktoobrist pakub Hansab sarnast kojukandeteenust ka töötukassa klientidele.

Ajaotsa sõnul alustati sularahaveoteenuse pakkumist Eestis ligi kaks aastat tagasi ning praeguseks omatakse hinnanguliselt 40 protsendi suurust turuosa.

Kõigile inimestele, keda see muudatus puudutab, saadab sotsiaalkindlustusamet jaanuari jooksul koju ka infolehe, mis sisaldab täpsemat infot uue teenusepakkuja ja tingimuste kohta. Infolehelt leiab muuhulgas info, kuidas uus teenuseosutaja ära tunda ja kuidas toimub toetuste kätte toimetamine.

Uus kojukande teenuse leping sõlmitakse 18. oktoobril 2021 ja see kehtib neli aastat. Kuni järgmise aasta jaanuarini toob pensione, toetusi ja hüvitisi koju postiettevõte Omniva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles