Liigesed liikuma!

, treener
Copy
Puusaliigese liikuvuse kontroll. 
Tõsta seliliasendis üks põlv üles ja kalluta käega abistades külje peale (liigese pööre on väljapoole).
Hoia puusad paigal ja tee kindlaks, kas suudad põlve 45 kraadi külje peale pöörata. Korda teise jalaga.
Puusaliigese liikuvuse kontroll. Tõsta seliliasendis üks põlv üles ja kalluta käega abistades külje peale (liigese pööre on väljapoole). Hoia puusad paigal ja tee kindlaks, kas suudad põlve 45 kraadi külje peale pöörata. Korda teise jalaga. Foto: Erakogu

Naljaga pooleks võib öelda, et vanemaealise inimese elu on küllaltki „roosiline” – skleroos, neuroos, artroos jne. Kui me nii „roosilist” elu ei soovi, saame teadliku võimlemise ja toitumisega artroosi ehk liigeste kulumishaigust leevendada.

Liigeste kulumine süveneb aastatega ja on maailma kõige levinum liigestehaigus. Liigesekõhr saab toitu liigest täitva liigesevedeliku kaudu liigese liikudes. Kui püüame valutavat liigest kaitsta ja mitte liigutada, muutub keha üha jäigemaks.

Füüsilise aktiivsuse säilitamine ja kindlad, igale liigesele omased harjutused vähendavad valu ja aitavad artroosi kulgu pidurdada. Samuti peab liigese ümber olevaid lihaseid tugevdama, lihas on liigese turvamees.

Vesivõimlemine, ujumine, rattasõit – liiges saab toitu, lihas kasvab ja meie 350 liigest teenindavad meid veel pikalt.

Toome ära mitu harjutust puusaliigestele, põlveliigest ümbritsevate lihaste tugevadamise harjutused ning harjutused tuhara- ja reie tagaosa lihastele, mis tugevdavad puusaliigest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles