Uurea on tõhus abimees

, Südameapteegi proviisor
Copy
Uurea parandab naha niiskustasakaalu, muudab naha pehmeks ja kiirendab rakkude uuenemist.
Uurea parandab naha niiskustasakaalu, muudab naha pehmeks ja kiirendab rakkude uuenemist. Foto: Shutterstock

Dermatoloogide hinnangul on nahale kõige tõhusam niisutavate omadustega uurea ehk karbamiid.

Uurea parandab naha niiskustasakaalu, muudab naha pehmeks ja kiirendab rakkude uuenemist.

Naha elastsuse säilitamiseks ja kuivuse vähendamiseks tuleb jalgu iga päev kreemitada. Jalakreem tuleb valida nahatüübi järgi, peaks jälgima, et see sisaldaks uureat ehk karbamiidi (5–10protsenti), keramiide, allantoiini, nahka rahustavaid ja niisutavaid komponente.

Uurea aitab samuti säilitada naha hüdrolipiidkihti, nii paraneb naha kaitsevõime. Suurema uurea kontsentratsiooniga (20–50 protsenti) kreeme kasutatakse nahapaksendite ja lõhede korral. Nii uurearohkel tootel on juba ka keratolüütiline ehk kooriv toime, mis nahapaksendeid turvaliselt lõhustab. Parima niisutava efekti saamiseks peaks uureaga kreemi nahale kandma kohe pärast pesemist või veeprotseduure. Kindlasti ei tohi seda kasutada katkisel nahal.

Kannalõhed ja varbavahede haudumine viitavad esmajoones valele või puudulikule jalahooldusele. Ka jalgade pesemine ja kuivatamine on hoolduse tähtis osa, seda eriti mitmesuguste jalaprobleemide korral.

Igapäevaseks jalapesuks sobib kõige paremini ihusoe vesi, iga varbavahet tuleb pesta eraldi. Igapäevasel jalapesul pole tarvis kasutada seepi ega dušigeeli nende kuivatava toime tõttu. Jalgu on soovitatav vannitada paar korda nädalas 15–20 minutit

35–37kraadises vees, millele võib lisada meresoola või spetsiaalset jalavannisoola, mis pehmendab ja niisutab nahka. Jalavannid ergutavad pindmist vereringet ja lõõgastavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles