Pärnu üliõpilased korraldavad kogukonnaüritusi nii noortele kui eakatele

60+
Copy
Foto: Erakogu

TÜ Pärnu kolledži sotsiaaltöö ja rehabilitatsiooni korralduse õppekava tudengid korraldavad oma õppetöö osana ühtekokku kuus üritust, mis mõeldud nii noortele kui ka eakatele.

Kokku kuus läbiviidavat kogukonnaüritust hõlmavad toimumisel perioodi mai lõpp - juuni algus ja kohti nagu Holstre, Sindi, Viljandi, Juuru ja mõistagi Pärnu.

Toimuva formaatideks on aga perematk, virtuaalüritus, veebiloeng, kogupereüritus, kontsert ja koostööüritus ning sihtrühmadeks noored, pered ning hooldekandekeskuste töötajad ja patsiendid.

Näiteks korraldatakse Viljandi haigla Hoolekandekeskuses juuni alguses muusikaüritus. "Nagu meil kõigil, on ka hoolekandeasutuste elanikel ja personalil selja taga rasked ajad. Nad on pikka aega elanud külastuspiirangute tingimustes, sest niigi suhteliselt suletud kogukond pidi ennast välismaailmast pea täielikult isoleerima. Nüüd, mil kevad täies väes ja viiruserindelt samuti aina paremaid uudiseid kuulda, plaanime tuua nii hoolekandeasutuse klientide kui töötajate päeva vaheldust ja rõõmu muusikaelamusega," korraldaja Annemari Oherd.

TÜ Pärnu kolledži sotsiaaltöö ja rehabilitatsiooni korralduse õppekava tudengitel on tänu õppetöö sessioonivormile antud aega nii iseseisvaks õppimiseks kui ka praktiliseks tööks.

Viimase raames saavad nad omandatud teadmisi ja oskusi proovile panna kõikvõimalikes sotsiaal- ja rehabilitatsioonivaldkonna asutustes ja olukordades: töötukassas, omavalitsustes, haiglates, ministeeriumis, koolides, politseis, hoolekandeasutustes, varjupaikades, kinnipidamisasutustes, sotsiaalvaldkonna mittetulundusühingutes või teenuseid pakkuvates ettevõtetes.

Nii ongi tänavusel kevadsemestril sotsiaaltöö ja rehabilitatsiooni teise kursuse tudengitel õppeaine “Kogukonna- ja vabatahtlik töö” raames vaja korraldada gruppidesse jaotatuna kursuse lõputööna kogukondadele suunatud üritusi.

Ürituseni jõudmiseks on vajalik ka vastava kogukonna tundmaõppimine, kirjeldamine, analüüs ning koostöös kogukonnaga nende hüvanguks korraldatava ürituse või kampaania planeerimine ja ettevalmistus, mis hõlmab ka teavitustööd nii kogukonnas kui kogukonnaga seotud inimete hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles