Iga viies üle 80-aastane on esimese vaktsiinidoosiga vaktsineeritud

60+
Copy
AstraZeneca koroonaviiruse vastane vaktsiin.
AstraZeneca koroonaviiruse vastane vaktsiin. Foto: Dmitri Kotjuh

Sel nädalal on Eestis tehtud üle 18 600 vaktsineerimise, mis on uus rekord ning vaktsineerimisi tehakse nädalavahetusel. 

Vähemalt ühe vaktsiinidoosi on praeguseks saanud 61 316 inimest ja mõlemad vaktsiinidoosid 25 831 inimest, kokku on vaktsineerimisi tehtud 87 147.

Üle 80-aastastest on praeguseks vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud viiendik. Eelolevatel nädalatel jätkub paralleelselt nii riskirühma kuuluvate inimeste kui ka eesliinitöötajate vaktsineerimine.

Praeguseks on Eestis vähemalt ühe vaktsiinidoosiga vaktsineeritud rohkem inimesi kui teadaolevalt koroonaviirusega nakatunuid kogu COVID-19 pandeemia jooksul.

„Praeguseks on Eestis vähemalt ühe vaktsiinidoosiga vaktsineeritud rohkem inimesi kui teadaolevalt koroonaviirusega nakatunuid kogu COVID-19 pandeemia jooksul. Vaktsineerimise võimaluse on saanud kõik seda soovinud tervishoiuasutuste töötajad haiglates ja perearstikeskustes, ambulatoorses eriarstiabis, eratervishoius, enamik ka hambaravikliinikutes ja apteekides. Samuti on lõpusirgel esimese doosiga vaktsineerimine hooldekodudes. Perearstid on järk-järgult alustanud üle 80-aastaste vaktsineerimist ja juba ka alla 70-aastate riskirühma kuuluvate inimeste vaktsineerimist,“ ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Kuna Eestisse saabuvad endiselt piiratud vaktsiinikogused, siis ei ole riskirühmadele mõeldud vaktsiin jõudnud veel kõigi Eesti perearstideni.

Riskirühma kuuluvate inimeste vaktsineerimiseks on COVID-19 haiguse vastast vaktsiini võimaldatud praeguseks 560-le perearstinimistule 785-st.

Vaktsiini on võimaldatud perearstidele järk-järgult kõrgemas nakkusriskis olevate maakondade kaupa ja hiljemalt märtsi keskpaigaks peaks olema jõudnud riskirühmade vaktsineerimiseks mõeldud vaktsiini esimesed kogused kõigi Eesti perearstideni.

Hoolekandeasutustest on praeguseks tehtud esimese doosiga vaktsineerimisi 175-s üldhooldekodus (192-st), 56-s erihooldekodus (61-st) ning 104-s kogukonna teenuse kohas (120-st).

Riikliku immunoprofülaktika ekspertkomisjoni soovitusel kasutakse 70+ vanuses inimeste vaktsineerimiseks Pfizer/BioNTech ja Moderna vaktsiine ning alla 70-aastaste inimeste vaktsineerimiseks AstraZeneca COVID-19 vaktsiini.

  • Terviseameti statistika COVID-19 haigusega haiglaravile sattunute kohta näitab, et ligi 40% haiglaravi vajavatest inimestest on olnud üle 80-aastased.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles