Kõnniringidega tõrjutakse Tartus üksildust

60+
Copy
Tartu linn kutsus eakate kõnniringid ellu 2020. aasta lõpus, et vähendada inimeste üksildustunnet pühadeaegsel perioodil.
Tartu linn kutsus eakate kõnniringid ellu 2020. aasta lõpus, et vähendada inimeste üksildustunnet pühadeaegsel perioodil. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartus algavad järgmisel nädalal taas eakate kõnniringid, mis kestavad vähemalt jaanipäevani.

Tartu linn kutsus eakate kõnniringid ellu eelmise aasta lõpus ning nende algne eesmärk oli vähendada inimeste üksildustunnet pühadeaegsel perioodil.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul osutusid kõnniringid sedavõrd populaarseks, et neid plaanitakse jätkata südasuveni. „Teeb suurt rõõmu, et paljud eakad on leidnud kõnniringidel võimaluse turvaliselt üksteise seltskonda nautida ning turgutada liikudes oma tervist,“ sõnas Lees pressiteate vahendusel.

Sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja Merle Liivaku sõnul tulid eakad tartlased eelmise aasta novembris alustatud kõnniringide algatusega hästi kaasa. Ta sõnas, et kõnniringidest rääkides tõid osalejad kõige enam välja võimalust õppida linnaruumi tundma ning tutvumist teiste kõndijatega.

Kui mõni tubli ja aktiivne tartlane tunneb, et ta sooviks rajasaatjana kaasa lüüa, ootame teda ühendust võtma.

Kõnniringide läbiviimisele oodatud appi ka vabatahtlikud, kes kõndijaid teekonnal saadaksid. „Kui mõni tubli ja aktiivne tartlane tunneb, et ta sooviks rajasaatjana kaasa lüüa, ootame teda ühendust võtma meie tervisespetsialisti Riin Saaremõtsiga. Tasuks hea tuju, tore seltskond ning tugevam füüsiline ja vaimne tervis,“ ütles Lees.

Kõnniretked on osalejatele tasuta ja toimuvad vastavalt graafikule kõikidel tööpäevadel kuni 22. juunini. Kõndide alguspunktid on kuni 26. veebruarini samad, mis mullu detsembris, kuid kõik kõnnid toimuvad algusega kell 9.30. Kevadsuvine graafik pannakse paika osalejate soove arvestades ning tehakse teatavaks veebruari lõpus.

Kõnniringide graafik

25. jaanuarist 26. veebruarini tööpäevadel (24. veebruaril kõnniringi ei toimu)

Esmaspäev: kesklinn kell 9.30 Algus ja lõpp Peeter Põllu platsil (Tartu Oskar lutsu nimelise raamatukogu juures)

Teisipäev: Veeriku kell 9.30 Algus ja lõpp Tartu Ülikooli Chemicumi ees (Ravila 14A)

Kolmapäev: Ülejõe kell 9.30 Algus ja lõpp Tartu Seikluspargi ees (Narva maantee 126b)

Neljapäev: Annelinn kell 9.30 Algus ja lõpp Annelinna raamatukogu ees (Kaunase puiestee 23)

Reede: Ropka kell 9.30 Algus ja lõpp kohviku Paviljon ees (Võru tn 158)

Rajad on ligi 3-4 kilomeetrit pikad ja kõnnitempo pigem aeglasem. Üritusel osalevatele eakatele antakse mask ning kõnnirajale tulles palutakse riietuda vastavalt ilmale. Kõndijaid saadavad kaks rajasaatjat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles