Hooldekodude töötajaid ja külastajaid peavad hakkama kandma maske

BNS
Copy
Hooldekodude töötajad ja need, kes soovivad oma lähedasi külasrada, peavad  alates esmaspäevast  kandma kaitsemaske.
Hooldekodude töötajad ja need, kes soovivad oma lähedasi külasrada, peavad alates esmaspäevast kandma kaitsemaske. Foto: Prentice C. James/ZUMAPRESS.com

Valitsus kiitis heaks otsuse, millega kohustatakse hooldekodude töötajaid ja külastajaid alates esmaspäevast  kandma kaitsemaske.

„Oleme Eestis praegu epidemioloogilises olukorras, kus koroonaviirus levib eelkõige nooremate inimeste hulgas ja väga raskeid tagajärgi sellel viimasel ajal õnneks pole olnud. Samas peame me tegema endast kõik, et kaitsta COVID-19 eest meie kõige haavatavamat elanikkonda – vanureid, kelle elukeskkonna ja turvalisuse eest hoolitsevad teised inimesed,“ ütles peaminister Jüri Ratas valitsuse pressiesindaja vahendusel.

Ratas kutsus kõiki inimesi üles vastutustundlikule käitumisele, et hoida kõiki riskirühmade inimesi. "Mitte ainult vanemaealisi, vaid ka kroonilisi haigeid. Hoolime üksteisest ja ärme anna viirusele laastamiseks uut võimalust," ütles ta.

Lisaks otsustasid valitsuse liikmed, et hakkavad COVID-19 nakkuse levikuga seotud küsimusi arutama taas senisest tihemini, kaks korda nädalas. See tähendab, et lisaks neljapäevastele kabinetinõupidamistele kogunevad valitsuse liikmed alates 22. septembrist ka teisipäeva hommikuti.

„Viiruse levik on suvekuudega võrreldes taas kasvanud ning valitsus peab infovahetuseks ja vajadusel kiiremaks reageerimiseks arutama COVID-19 teemasid taas operatiivsemalt,“ ütles  Ratas. „Oluline on hoida meie ühiskond avatuna ja toimimas, reageerides vajadusel siiski kiirelt ning piisavate meetmetega.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles