Paides visatakse õhku küsimus, kas riik väärtustab eakaid (1)

60+
Copy
Sel reedel kogunetakse taas Paide vallimäel, et kuulata ja kaasa rääkida. Eakatele suunatud arutelupäeva keskpunktis on kaks teemat: "Kas hooldekodu või koduhooldus?" ja "Kas Eesti riik väärtustab piisavalt vanemaealisi inimesi?".
Sel reedel kogunetakse taas Paide vallimäel, et kuulata ja kaasa rääkida. Eakatele suunatud arutelupäeva keskpunktis on kaks teemat: "Kas hooldekodu või koduhooldus?" ja "Kas Eesti riik väärtustab piisavalt vanemaealisi inimesi?". Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juba sel reedel kutsub Ajakeskus Wittenstein festivalile "Hingelt Noored", mis toob kohale vanemaealised Eestimaa eri paikadest. Päeva tuliseimateks aruteluküsimusteks on: "Kas hooldekodu või koduhooldus?" ja "Kas Eesti riik väärtustab piisavalt vanemaealisi inimesi?". Otseülekannet aruteludest saab jälgida ka siinsamas veebilehel 60pluss.postimees.ee. 

Aruteludes osalevad ministrid ja oma ala spetsialistid, saab laulda kaasa Reet Linnaga ja keerutada jalga Tihvan Big Bandi saatel. Hingelt noori tuleb tervitama peaminister Jüri Ratas.

Päeva jooksul toimub kolm arutelu, mida modereerib intrigeerivate küsimustega Märt Treier.

Kell 12 algaval arutelul "Kuidas elad, vanem keskiga?" võtavad sõna riigkogu erakondade esindajad Kersti Sarapuu, Arvo Aller, Helir-Valdor Seeder ja Signe Riisalo.

Seejärel arutlevad Tanel Kiik, Andres Ergma, Anneli Tumanski ja Häli Tarum teemal "Vananeme tervelt".

Pärast ühislaulmist Reet Linnaga arutlevad kolmandas paneelis Tõnis Lukas, Kai Saks, Taavi Aas ja Pamela Maran hingelt noorte rolli üle ühiskonnas.

  • Kõikidel, kellel ei ole võimalik või kes ei soovi tervise huvides festivalile kohapeale tulla, saavad otseülekannet jälgida aadressil https://60pluss.postimees.ee/.

Festival toimub Paide vallimäel kella 10-18. Festivalile tulevad põnevad teematelgid, kus saab esitada küsimusi teledoktor Viktor Vassiljevile, osaleda kunsti ja rahvameditsiini töötubades, tutvuda ajakirjaga 60+, vestelda Reet Linnaga jpm.

Festivalile saab registreerida siin

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles