Huvi suurenenud pensionisumma vastu võib panna eakad kodust lahkuma

60+
Copy
Pensionipäeval on enamasti pangaautomaadi juures suurem hulk inimesi kui tavaliselt.
Pensionipäeval on enamasti pangaautomaadi juures suurem hulk inimesi kui tavaliselt. Foto: Elmo Riig

Täna, 3. aprillil saab ligi 335 000 pensionäri kätte suurema pensioni. See aga tekitab muret, et eakad, kes seni ehk korralikult koroonaviiruse hirumus kodus püsinud, soovivad nüüd pangaautomaatide juurde vaatama minna, kui palju nende pension tõusnud on.

Pensionid kasvavad tänu igaaastasele indekseerimisele, millele sel aastal lisandub erakorraline pensionitõus. See teeb keskmiseks pensionitõusuks 9 protsenti ehk pensionile lisandub keskmiselt 45 eurot.

“Oluline on tähele panna, et kõigil ei tõuse pension sama palju – pensionitõus sõltub iga pensionäri pensionistaažist,” selgitas sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna pensioniteenuse juht Merle Sumil-Laanemaa.

Sooviga teada saada, palju pension sel korral suurem on, kaasneb aga risk, et eakad lähevad seda pangaautomaatide juurde kontrollima.

Päästeamet paneb eakatele südamele, et kuigi täna on natuke teistsugune pensionipäev, peaksid inimesed enda ja oma lähedaste tervise huvides kodudes püsima.

Sotsiaalkindlustusamet tuletab meelde, et pensioni uut summat saab teada portaalis eesti.ee või helistades 612 1360.

Päästeamet soovitab ka oma eakatele lähedastele südamele panna, et nad püsiksid kodus, ja vajadusel aidata neid kriisivarude täiendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles