Kristiines otsitakse elurõõmsa vanaduspõlve võtit

60+
Copy
MTÜ Jututaja pakub kodudes ja hooldekodudes elavatele eakatele noori seltsilisi ehk jututajaid
MTÜ Jututaja pakub kodudes ja hooldekodudes elavatele eakatele noori seltsilisi ehk jututajaid Foto: Raepress

Täna, 9. jaanuaril kell 13.30 Kristiine linnaosa eakate päevakeskusesse (Sõpruse pst 5 I-korrus) tuleb külla mittetulundusühing Jututaja, et rääkida kuidas tuua leevendust üksilduse probleemile.

MTÜ Jututaja pakub kodudes ja hooldekodudes elavatele eakatele noori seltsilisi ehk jututajaid, kellega koos mõnusalt aega veeta: vestelda, lugeda, mälestusi jagada ja palju muud rõõmuvalmistavat teha.

„Oleme üksilduse teemat käsitlenud Kristiine linnaosa eakate nõukogus mitmel korral. Kui aktiivsemad eakad käivad meil päevakeskuse ringides ja trennides, kinoklubis ja kõikvõimalikel üritustel, siis need kellel tervis on halvem, ei pääse nii lihtsalt kodust välja. Eriti õnnetus olukorras on need, kellel lähedasi ei ole või elavad kaugel. Sotsiaaltöötaja küll viib toidu ja teeb hädapärased toimetused, kuid rohkem on tarvis inimlikku lähedust ja seltsi. Seepärast on hästi tore, et ka sellele probleemile on mõeldud ja on organisatsioone, kes seda teenust täna juba pakuvad,“ rääkis Kristiine Linnaosa vanem Jaanus Riibe.

„Ootame kõiki sellel teemal kaasa mõtlema. Näiteks MTÜ Külaliikumine Kodukant, kes vahendab vabatahtlikke seltsilisi, on üsna pea laienemas Kristiinesse. Loodetavasti jõuame üheskoos leida elurõõmsa vananemise võtme ehk toimiva lahenduse, kuidas üksilduse probleemi lahendada,“ lisas Riibe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles