Perearsti nõuandetelefonilt saab nüüd isikustatud nõu

60+
Copy
Foto: Elmo Riig

Alates 2020. aasta 1. jaanuarist on Perearsti nõuandetelefonil nõu andval perearstil võimalus näha inimese nõusolekul ka tema terviseandmeid – tehtud analüüse, määratud ravimeid ja põetud haigusi ning seeläbi täpsemat nõu anda.

Perearsti nõuandetelefon 1220 on üleriigiline liin, kust saab professionaalset meditsiinilist nõu 24 tundi ööpäevas.

Telefonile vastavad kogemustega nõustajad  – pereõed ja perearstid. Nõuandeliinilt antakse meditsiinilist nõu nii eesti, inglise kui ka vene keeles.

Häirekeskuse andmetel helistab ligi kolmandik abivajajatest kiirabisse terviseprobleemiga, mis ei vaja kiiret ja elupäästvat sekkumist. Iga päev helistavad inimesed ka paljudesse perearstikeskustesse, et saada nõu ja abi arstilt või õelt ning teavet tervishoiukorralduse kohta. Neil teemadel soovitab haigekassa helistada hoopis perearsti nõuandetelefonile.

OLULINE

  • Helistades lauatelefoni numbrile +372 634 6630 (Eestist ja ka välismaalt), tasub helistaja kõne eest telefonioperaatori hinnakirja alusel.
  • Lühinumbri 1220 tariif on kallim. Helistades lauatelefonilt või mobiiltelefonilt lühinumbrile 1220, tasub helistaja kõne eest oma telefonioperaatori kehtestatud lühinumbri tavatariifi alusel kuni 0,30 €/min.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles