Ühe allkirja tõttu võib vanaproua jääda koduta

60+
Copy
93-aastane vanaproua volitas noort naisterahvast enda eest makseid tasuma ja poest söögi toomiseks raha välja võtma. Paraku ei saanud vanaproua aga aru, et allkirja andis ta üldvolikirjale.
93-aastane vanaproua volitas noort naisterahvast enda eest makseid tasuma ja poest söögi toomiseks raha välja võtma. Paraku ei saanud vanaproua aga aru, et allkirja andis ta üldvolikirjale. Foto: Michael Pelm/PantherMedia / Michael Pelm

93-aastane vanaproua volitas noort naisterahvast enda eest makseid tasuma ja poest söögi toomiseks raha välja võtma. Paraku ei saanud vanaproua aga aru, et allkirja andis ta üldvolikirjale, mille abil noor naine suurtes kogustes laenu võttis. Täna ähvardavad võlausaldajad vanamemme maja laenu katteks maha müüa.

Juba kuus päeva pärast üldvolikirja allkirjastamist võttis noor naine laenu ning seadis sama notari juures vanaproua kinnisasjale hüpoteegi laenu tagatiseks. Tänaseks on laenukohustus ligi 60 000 eurot. Kuna noor naine laenumakseid tasunud ei ole, ähvardab võlausaldaja tagatiseks pandud vanaproua maja sundmüüki panna, vahendab ajaleht Pealinn.

Eesti Õigusbüroo juristi Merike Roosilehe sõnul on notar rikkunud selgitamiskohustust, kuna ei selgitanud välja vanaproua tegelikku tahet ega veendunud tema soovis üldvolikirja allkirjastada.

Loe pikemalt Pealinnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles